Synonymer till kontroller

Kontroller kan beskrivas som ”(elektroteknik) elektrisk manöverapparat vanligen i äldre spårvagnar samt lok och motorvagnar av spårvagnsliknande konstruktion”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kontroller samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kontroller

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till kontroller.

Vad är motsatsen till kontroller?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kontroller.

Vad betyder kontroller?

 1. (elektroteknik) elektrisk manöverapparat vanligen i äldre spårvagnar samt lok och motorvagnar av spårvagnsliknande konstruktion

Hur böjs kontroller?

 1. kontroller
 2. kontrollern
 3. kontrollerna
 4. kontrollernas
 5. kontrollerns
 6. kontrollers

Hur kan ordet kontroller användas?

Det saknas exempel på hur kontroller kan användas.

Hur används ordet kontroller i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kontroller används i vanlig text.

 1. Men trots att intygen efter digitala läkarbesök håller sämre kvalité tyder ingenting på att Försäkringskassan prioriterat kontroller av dessa, skriver Riksrevisionen i ett pressmeddelande.
 2. De kan med relativ enkelhet kringgå bankväsendets kontroller för pengatvätt, eller i det här fallet, direkta sanktioner.
 3. Google hjälper till genom att tillhandahålla en rad skyddsåtgärder, kontroller och resurser för regelefterlevnad”.
 4. – Till exempel ökad transparens, vissa nedrustningsförslag och militära kontroller kan man absolut ha en diplomatisk dialog kring, och det tycker jag att man ska bejaka.
 5. Då djurens hälsa inte hade förbättrats vid efterföljande kontroller fattades 2019 beslut om att omedelbart omhänderta djuren.
 6. Det finns även uppgifter om att bevakarna varit maskerade när de utfört sina kontroller som har till syfte att inte släppa in främmande personer och möjliga fiender i området.
 7. – Försöker du på olika sätt fuska eller få pengar på felaktiga grunder ska du mötas av stenhårda kontroller, men också straff, säger Magdalena Andersson.
 8. Evolution följer med sina kinesiska konkurrenter nedåt och backar med 1,2 procent sedan statliga medier i Kina rapporterar om skärpta kontroller av spelsektorn.
 9. Kvinnor har oftare kontakt med ungdomsmottagningar, deltar i förebyggande kontroller för livmoderhalscancer och bröstcancer, och har ofta kontinuerlig vårdkontakt i samband med graviditeter.
 10. Det finns en del löpande enklare kontroller som du kan göra själv.
 11. Gränskorsningar längs handelsrutten har länge varit relativt oreglerade men sedan talibanernas erövring har Pakistan skärpt kontrollerna.
 12. Till Svenska Yle säger hon att det finns tecken på att Belarus kör migranter till den litauiska gränsen och hjälper dem att undvika kontroller.
 13. Under flygningen genomfördes flera kontroller och tester.
 14. Till exempel föreslås att Tullverket ska få genomföra kontroller för att stoppa stöldgods som är på väg ut ur landet och att verket ska få utreda och bistå åklagare vid penningtvättsbrott.
 15. 2003 kom det en statlig utredning, ”Adoption till vilket pris”, som ville ha mer krav och kontroller.
 16. Detta har gjort det lättare att fuska och nu visar kontrollerna att fler ärenden anmäls till universitetets disciplinnämnd.
 17. Vi måste kraftigt skärpa både regelverket och kontrollerna av att reglerna följs.
 18. – Jag beordrar er alla att utöka vägspärrarna i städerna och utföra kontroller vid inkörsportar.
 19. Fairphone gör noggranna kontroller av produktion av telefonens alla mindre delar.
 20. Nu känns det skönt att vi äntligen nått ett avslut också kring kontrollerna över Öresund, säger finansminister Magdalena Andersson till Sydsvenskan.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Hur mycket tjänar en kontroller?

På HurMycketTjanar.se kan du se hur mycket man tjänar som kontroller. Du hittar all tänkbar lönestatistik som medellön, lönespridning beroende på region, sektor och kön, löenutveckling med mera.