Synonymer till kopp

Vi känner till 4 synonymer till kopp. Ordet kopp är en synonym till mugg och bägare och kan bland annat beskrivas som ”liten skål (med öra) som man dricker ur”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kopp samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kopp

 1. bägare
 2. glas
 3. kalk
 4. mugg

Vad är motsatsen till kopp?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kopp.

Vad betyder kopp?

 1. liten skål (med öra) som man dricker ur
 2. matkärl, ofta av porslin, avsett att dricka (varmare vätskor) ur

Hur böjs kopp?

 1. kopp
 2. koppar
 3. kopparna
 4. kopparnas
 5. koppars
 6. koppen
 7. koppens
 8. kopps

Hur kan ordet kopp användas?

Följande exempelmeningar visar hur kopp kan användas.

 1. en kopp te

Hur används ordet kopp i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kopp används i vanlig text.

 1. Strejkhotet väckte en oro för höjda världsmarknadspriser på koppar.
 2. Ön Disko och halvön Nuussuaq täcker sammantaget 2 776 kvadratkilometer, och där har man hittat malmavsättningar av sulfidmineral som tros innehålla nickel, koppar, platina och kobolt.
 3. Det är en enorm kraft i återhämtningen, konstaterar han, och många behöver köpa sådant som stål, trä, spannmål, olja och koppar.
 4. Mineral som pekas ut är bland annat koppar, nickel, kobolt, litium och sällsynta jordartsmetaller.
 5. — Det kommer inte att vara så att någon går och tar en kopp kaffe och så sticker han, sa socialsekreteraren.
 6. Till frukost blir det mikrad gröt och några koppar snabbkaffe.
 7. Men det går också att få en traditionell tiropita (ostpaj) – även om de grekiska män som slagit sig ner i den i övrigt tomma lokalen denna soliga morgon nöjer sig med en slät kopp kaffe och en god portion skvaller.
 8. Grytan är gjord i koppar och gjutjärn, man eldar i den som i en järnspis, och längst ner finns en liten avtappningskran.
 9. Flera producenter av råvaror som aluminium, järn och koppar kan få det tufft de kommande årtionden.
 10. Ett vindkraftverk, till exempel, kräver 8 ton (!) koppar.
 11. För att säkerställa att plasten är nog reflekterande har forskarna 3d–printat med filament av en komposit som innehåller ledande material i form av koppar och grafen.
 12. Restauranger får fortsatt hålla öppet, även om det inte kommer att accepteras att gäster går dit för att enbart dricka en öl eller ta en kopp kaffe.
 13. Den koppar som fanns i Europa under bronsåldern hade enligt forskarna främst sitt ursprung i länder kring Medelhavet.
 14. När vi står inne på borgargården berättar Katja om den speciella murteknik som användes när tornet byggdes och gör oss uppmärksamma på att några av kopparna på Stadshusets torn sticker ut.
 15. Ett uteblivet snack över en kopp kaffe.
 16. ”Huru mycket koppar skall man tillsätta, då man hopsmälter 10 gr.
 17. Garpenbergsgruvan drivs av Boliden, och är en underjordsgruva för brytning av zink, bly, koppar, silver och guld.
 18. Då Livsmedelsverkets tidigare råd var att inte dricka mer än tre koppar kaffe eller sex koppar te per dag under graviditeten.
 19. När väl produkten nu är färdig har Frekvens–sortimentet växt till att även omfatta minimalistiska stolar, inte så minimalistiska koppar i sten och en silvrig regnjacka, till exempel.
 20. Vad skulle hända med koppar om metallen befann sig under extremt tryck, exempelvis i Saturnus kärna? Svaret är att den kristallina strukturen skulle vara identisk med den koppar som finns i de våra vanliga kopparrör i vattenledningar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är mugg en synonym till kopp. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.