korrespondent

Korrespondent är synonymt med rapportör och kan bland annat beskrivas som ”journalist som rapporterar från utlandet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av korrespondent och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till korrespondent

rapportör

Motsatsord till korrespondent

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till korrespondent.

Vad betyder korrespondent?

 1. journalist som rapporterar från utlandet
 2. journalist som rapporterar till sin nyhetsbyrå, tidning, radiokanal eller TV-kanal och är stationerad på annan plats än redaktionen

Exempel på hur ordet korrespondent kan användas

 1. tidningen har en fast korrespondent i Washington

Exempel på hur ordet korrespondent används i svenska tidningar

 1. Var från slutet av 1980–talet korrespondent i Warszawa för The Economist och rapporterade om kommunismens fall.
 2. – Den höga vindhastigheten och den extrema torkan får bränder att flamma blixtsnabbt, säger SVT Nyheters korrespondent Ulrika Bergsten, på plats utanför Sydney.
 3. Efter en två år lång avstickare till Handelsbankens tv–projekt EFN återvänder Gabriel Mellqvist till Dagens industri där han under årens lopp har jobbat i en rad olika positioner, bland annat som nyhetsreporter och som korrespondent i London och New York.
 4. Han är tidigare journalist, bland annat som korrespondent i Bryssel och som kolumnist.
 5. Kina kräver respekt för sin suveräna lagstiftning, säger talespersonen Geng Shuang till SVT Nyheters korrespondent Ulrika Bergsten.
 6. Det är Philip Graves, tidningens korrespondent i Konstantinopel, som genom en anonym exilryss – ”Mr X” – har funnit huvudkällan.
 7. De båda är korrespondenter i Washington och vinnare av det prestigefulla Pulitzerpriset, något som deras arbetsgivare poängterade när de svarade presidenten på söndagen.
 8. Många andra korrespondenter satt mest hemma i New York och skrev om vad andra tidningar skrev, men jag reste vansinnigt mycket och förmedlade vad jag såg, sade Ulf Nilson.
 9. Saigons hotell och tak­terrasser var korrespondenternas tillhåll under Vietnamkriget.
 10. Flera amerikanska medier uppmärksammar på onsdagen Donald Trumps svar på en fråga från Sveriges Radios korrespondent under presskonferensen med Stefan Löfven i Washington.
 11. Kring köksbordet, på busshållplatsen och i fikapauserna handlar numera alla samtal om vatten, konstaterar Guardians korrespondent.
 12. I tv–rapporterna citeras enligt Reuters en korrespondent i krigsområdet, som på måndagsmorgonen säger att den syriska regimens milis kommer att gå in i Afrin "inom några timmar".
 13. Han är delvis uppvuxen i Bryssel och tidigare journalist, bland annat som korrespondent i Bryssel och som kolumnist, och var en av de tyngsta i kampanjandet för att få Storbritannien att lämna EU.
 14. De sista åren av sitt yrkesliv fram till 1998 arbetade Ulf Mörling som Sydsvenskans korrespondent i New York.
 15. Sin sista yrkesaktiva del av journalistlivet gjorde han dock som Sydsvenskans korrespondent i New York.
 16. Hans–Ingvar var smålänning och drömde redan som gymnasist i Växjö om att en dag komma till Dagens Nyheter, helst som korrespondent i New York.
 17. I en artikel i DN den 7 februari i år beskrev Torbjörn Pettersson, vår tidigare korrespondent i Asien, situationen för de nordkoreanska flyktingar som i dag bor i Sydkorea.
 18. – Jag har varit korrespondent i USA under drygt nio år, men aldrig sett så mycket död, lidande och orättvisor som under de här knappa tre åren i Mellanöstern.
 19. Då brukar hon tituleras Mellanösternanalytiker efter ett drygt decennium som Svenska Dagbladets korrespondent med Mellanöstern som arbetsfält.
 20. Josephine Freje är en prisbelönt grävande reporter som tidigare var Expressens korrespondent i Bangkok.
 21. Grange är ordförande för Asociación de corresponsales de prensa extranjera (ACPE), en förening för utländska korrespondenter, i Madrid.
 22. Cordelia Edvardson (1929–2012) var under många år Svenska Dagbladets korrespondent i Mellanöstern.
 23. Nyhetsbyrån Reuters korrespondent har sett liknande detektorer användas i Libanon, Syrien och Egypten de senaste månaderna.
 24. Den här sommaren arbetade jag i Moskva som vikarierande korrespondent.
 25. Brittiska The Telegraphs korrespondent Raf Sanchez uppges har varit först med att tweeta en bild på Omran – en tweet som har delats vidare mer än 12.
 26. Han är Dagens Nyheters korrespondent i Latinamerika.
 27. Framryckningen skedde efter att man bombarderat IS–styrkorna med granater och flygattacker från den USA–ledda koalitionen, rapporterar Reuters korrespondent från Wardak, 30 kilometer sydväst om Mosul.
 28. Jag är min egen korrespondent, allt jag behöver är min telefon, min tumme och att världen trasas sönder framför mina ögon.
 29. Tidigare bland annat korrespondent för Wall Street Journal och Dow Jones Newswires i Köpenhamn.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till korrespondent är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rapportör en synonym till korrespondent. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.