Synonymer till korrespondent

Vi känner till en synonym till korrespondent. Ordet korrespondent är synonymt med rapportör och kan bland annat beskrivas som ”journalist som rapporterar från utlandet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av korrespondent samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till korrespondent

 1. rapportör

Vad är motsatsen till korrespondent?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till korrespondent.

Vad betyder korrespondent?

 1. journalist som rapporterar från utlandet
 2. journalist som rapporterar till sin nyhetsbyrå, tidning, radiokanal eller TV-kanal och är stationerad på annan plats än redaktionen

Hur böjs korrespondent?

 1. korrespondent
 2. korrespondenten
 3. korrespondentens
 4. korrespondenter
 5. korrespondenterna
 6. korrespondenternas
 7. korrespondenters
 8. korrespondents

Hur kan ordet korrespondent användas?

Följande exempelmeningar visar hur korrespondent kan användas.

 1. tidningen har en fast korrespondent i Washington

Hur används ordet korrespondent i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet korrespondent används i vanlig text.

 1. I ett sådant läge blir journalistiken extra viktig, och just det att den står fri från olika intressen vilket vår korrespondent Malin Ekman har skrivit en artikel om.
 2. Under mitt första år som korrespondent i USA, Donald Trumps fjärde år som president, har jag fått en allt mer kluven relation till kåren jag tillhör.
 3. Våra korrespondenter medverkar också ofta i Studio DN, vår podd.
 4. Mellanöstern–analytiker och hemmabaserad korrespondent, efter att under många år varit….
 5. För att få ihop frågor har man fått ta hjälp av korrespondenter och använda frågor som spelats in tidigare men inte använts.
 6. Keith Richburg, korrespondent och chef för Hongkong–universitets mediaskola, menar att gripandet av Lai och räden på Apple Dailys redaktion är skandalös.
 7. Var från slutet av 1980–talet korrespondent i Warszawa för The Economist och rapporterade om kommunismens fall.
 8. – Den höga vindhastigheten och den extrema torkan får bränder att flamma blixtsnabbt, säger SVT Nyheters korrespondent Ulrika Bergsten, på plats utanför Sydney.
 9. Efter en två år lång avstickare till Handelsbankens tv–projekt EFN återvänder Gabriel Mellqvist till Dagens industri där han under årens lopp har jobbat i en rad olika positioner, bland annat som nyhetsreporter och som korrespondent i London och New York.
 10. Han är tidigare journalist, bland annat som korrespondent i Bryssel och som kolumnist.
 11. Kina kräver respekt för sin suveräna lagstiftning, säger talespersonen Geng Shuang till SVT Nyheters korrespondent Ulrika Bergsten.
 12. Det är Philip Graves, tidningens korrespondent i Konstantinopel, som genom en anonym exilryss – ”Mr X” – har funnit huvudkällan.
 13. De båda är korrespondenter i Washington och vinnare av det prestigefulla Pulitzerpriset, något som deras arbetsgivare poängterade när de svarade presidenten på söndagen.
 14. Många andra korrespondenter satt mest hemma i New York och skrev om vad andra tidningar skrev, men jag reste vansinnigt mycket och förmedlade vad jag såg, sade Ulf Nilson.
 15. Saigons hotell och tak­terrasser var korrespondenternas tillhåll under Vietnamkriget.
 16. Flera amerikanska medier uppmärksammar på onsdagen Donald Trumps svar på en fråga från Sveriges Radios korrespondent under presskonferensen med Stefan Löfven i Washington.
 17. Kring köksbordet, på busshållplatsen och i fikapauserna handlar numera alla samtal om vatten, konstaterar Guardians korrespondent.
 18. I tv–rapporterna citeras enligt Reuters en korrespondent i krigsområdet, som på måndagsmorgonen säger att den syriska regimens milis kommer att gå in i Afrin "inom några timmar".
 19. Han är delvis uppvuxen i Bryssel och tidigare journalist, bland annat som korrespondent i Bryssel och som kolumnist, och var en av de tyngsta i kampanjandet för att få Storbritannien att lämna EU.
 20. De sista åren av sitt yrkesliv fram till 1998 arbetade Ulf Mörling som Sydsvenskans korrespondent i New York.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rapportör en synonym till korrespondent. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på korrespondent