korrespondera

Korrespondera är synonymt med brevväxla och kan bland annat beskrivas som ”brevväxla, stå i förbindelse med”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av korrespondera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till korrespondera

brevväxla

Motsatsord till korrespondera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till korrespondera.

Vad betyder korrespondera?

 1. brevväxla, stå i förbindelse med
 2. motsvara

Böjningar av korrespondera

 1. korrespondera
 2. korresponderade
 3. korresponderades
 4. korresponderar
 5. korresponderas
 6. korresponderat
 7. korresponderats

Exempel på hur ordet korrespondera kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet korrespondera används i svenska tidningar

 1. De stora vinsterna med reformen var att det från och med nu blev avsändaren, och inte mottagaren, som betalade för tjänsten, och att priset för portot kunde bli så överkomligt att även många som aldrig förut korresponderat brevledes fick råd att göra det.
 2. En vision som Debussy tidigt delade när han föreställde sig en helt flexibel musik som korresponderade med drömmarnas oförutsägbara nyckfullheter.
 3. Där står ett dött träd i en kruka – ett träd som korresponderar med ett som Owen skriver om i ett brev.
 4. I vuxen ålder arbetade han i Sverige en sommar och lärde sig svenska tillräckligt bra för att korrespondera med svenska forskare på deras eget språk.
 5. Upprensningen av bråte på Ground Zero på Manhattan tilldelas någon sorts symbolisk nyckelfunktion, som om 3 000 utsläckta människoliv korresponderar med huvudpersonens självförvållade elände.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till korrespondera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är brevväxla en synonym till korrespondera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.