Synonymer till kortfattad

Vi känner till 4 synonymer till kortfattad. Ordet kortfattad är en synonym till lakonisk och fåordig och kan bland annat beskrivas som ”uttryckt i få ord”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kortfattad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kortfattad

 1. fåordig
 2. koncis
 3. korthuggen
 4. lakonisk

Vad är motsatsen till kortfattad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kortfattad.

Vad betyder kortfattad?

 1. uttryckt i få ord
 2. kort avfattad, kort utformad; även om person

Hur böjs kortfattad?

 1. kortfattad
 2. kortfattade
 3. kortfattat

Hur kan ordet kortfattad användas?

Följande exempelmeningar visar hur kortfattad kan användas.

 1. ett kortfattat meddelande

Hur används ordet kortfattad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kortfattad används i vanlig text.

 1. Det var en kopia på ett kortfattat, maskinskrivet papper där det framgick att Johan åtalats för försök till dråp men där rättens rådman beslutat att lägga ner fallet.
 2. Partisekreterare Juno Blom säger i en kortfattad skriftlig kommentar att det tar tid att vinna tillbaka förtroende.
 3. Polisen har skjutit en man i Sala, skriver polisen i en kortfattad händelsenotis på sin hemsida.
 4. För att kortfattat beskriva vår verksamhet, som är en hel vetenskap i sig, ser vi till att bygga rätt IT–infrastruktur för data och skydda den, säger Per Sedihn.
 5. I stället bekräftar han kortfattat att en förundersökning om mord har inletts, att platsen fortfarande är avspärrad och att kriminalteknikerna är kvar där.
 6. – Nej, svarar pressekreteraren Toni Eriksson kortfattat i ett sms.
 7. Thomas Hertz tycker att domen är kortfattad och säger att det är många frågor som saknar svar.
 8. Det finns enstaka kortfattade arkivanteckningar om bygget och uppdragen de första åren.
 9. När han själv kortfattat summerar hur han har mått de senaste dagarna verkar det dock inte som att det funnits någon större oro över att missa mästerskapet.
 10. Nu ska vi ha ett sammanträde”, säger Lars Eric Gustafsson, partner på advokatbyrån Hamilton, till Di i ett kortfattat telefonsamtal på lördagen.
 11. Boken skildrar sedan med charmiga bilder och kortfattade meningar hur familjens minsting väcker dem alla, med mer eller mindre brutala metoder.
 12. Enigt Ivarsson är det kortfattat så att klubben haft för höga kostnader i förhållande till intäkterna, som inte blivit så höga som förväntat 2019.
 13. Många vittnen hörs kortfattat av polisen som kommer till platsen.
 14. Enligt Therese svarade rektorn via ett kortfattat mejl som inte öppnade för andra möjligheter, exempelvis att korta resan.
 15. Hon noterar samtidigt att hovrätten i bisatser skriver att Arnaults berättelse varit kortfattad.
 16. De här kortfattade texterna, formulerade som både dråpliga och poetiska telegram, får mig att tänka på Leif Nylén, som gick bort häromåret.
 17. Ett exempel på inledningarnas kortfattade stil är när det i samband med texten ”Kung Jonatans välsignelse” förklaras att denne Jonatan antagligen är identisk med hasmonéerkonungen Alexander Jannaios/Jannaeus.
 18. – Det är en ganska kortfattad historia.
 19. Och den svenska regeringen verkar vara på väg att vika ned sig eller har kanske redan gjort det att döma av den kortfattade och undfallande skrivningen om Kina i den nyss offentliggjorda Utrikesdeklarationen.
 20. I en kortfattad sammanfattning skrev The Tibet Daily att branden hade brutit ut på kvällen vid halvsjutiden, en timma före solnedgång, och att den släcktes snabbt och inte resulterade i några omkomna eller skadade.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lakonisk en synonym till kortfattad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?