Synonymer till kortfattat

Vi känner till en synonym till kortfattat. Ordet kortfattat är synonymt med i korthet.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kortfattat samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kortfattat

 1. i korthet

Vad är motsatsen till kortfattat?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kortfattat.

Vad betyder kortfattat?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av kortfattat.

Hur böjs kortfattat?

 1. kortfattat

Hur kan ordet kortfattat användas?

Det saknas exempel på hur kortfattat kan användas.

Hur används ordet kortfattat i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kortfattat används i vanlig text.

 1. Det var en kopia på ett kortfattat, maskinskrivet papper där det framgick att Johan åtalats för försök till dråp men där rättens rådman beslutat att lägga ner fallet.
 2. För att kortfattat beskriva vår verksamhet, som är en hel vetenskap i sig, ser vi till att bygga rätt IT–infrastruktur för data och skydda den, säger Per Sedihn.
 3. I stället bekräftar han kortfattat att en förundersökning om mord har inletts, att platsen fortfarande är avspärrad och att kriminalteknikerna är kvar där.
 4. – Kortfattat är det torkperioden för två år sedan som sätter sina spår.
 5. – Nej, svarar pressekreteraren Toni Eriksson kortfattat i ett sms.
 6. – Kortfattat handlar det om att om att 1,6 miljoner svenska hushåll ska gå över från traditionella analoga sändningar till digitala tv–sändningar.
 7. Enigt Ivarsson är det kortfattat så att klubben haft för höga kostnader i förhållande till intäkterna, som inte blivit så höga som förväntat 2019.
 8. Enligt Therese svarade rektorn via ett kortfattat mejl som inte öppnade för andra möjligheter, exempelvis att korta resan.
 9. Den långa tid det tog, fyra timmar, innan nyheten om branden ens kortfattat rapporterades i statskontrollerade kinesiska medier har bidragit till osäkerheten.
 10. – Kanske, skriver sportchefen kortfattat i ett sms.
 11. Det går kortfattat ut på att skapa en enkel produkt först för att se om den uppskattas av kunderna (Minimum viable product).
 12. Beslutet meddelas i ett pressmeddelande, där Benny Fredriksson kortfattat berättar att han slutar av "omsorg för Kulturhuset Stadsteaterns framtid".
 13. Hovrättens beslut är kortfattat så det finns ingen utförlig motivering.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är i korthet en synonym till kortfattat. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?