Synonymer till kortfilm

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kortfilm samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kortfilm

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till kortfilm.

Vad är motsatsen till kortfilm?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kortfilm.

Vad betyder kortfilm?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av kortfilm.

Hur böjs kortfilm?

 1. kortfilm
 2. kortfilmen

Hur kan ordet kortfilm användas?

Det saknas exempel på hur kortfilm kan användas.

Hur används ordet kortfilm i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kortfilm används i vanlig text.

 1. The Weeknd uppträdde och mottog priserna med ett ansikte inlindat i bandage, vilket inte berodde på någon olycka utan var en utklädnad för att marknadsföra hans musik och persona för albumet ”After hours” samt den tillhörande kortfilmen, skriver Elle.
 2. Musse Pigg debuterade i ”Musse som Ångbåtskalle” (1928), en animerad kortfilm med synkroniserat ljud och specialkomponerad musik.
 3. Så sent som i år spelade han Hussein Hashemi i uppföljaren till kortfilmen Sveriges bästa svensk från 2016.
 4. Den franske regissören Ladj Ly hade så stor framgång med sin kortfilm Les Misérables att han beslutade att göra en långfilmsversion – som i sin tur blivit ännu mer hyllad.
 5. – Det var först när min kortfilm ”Les misérables” från 2017 tog fart och började vinna priser och uppmärksamhet som jag verkligen började tro på mig själv.
 6. Men nu har hennes karriär tagit en annan riktning då hon regisserat sin första kortfilm – en porrfilm för sajten Pornhub.
 7. Lisa Henni har också medverkat i Crazy Pictures kortfilm "Se mig" (2015), som utspelas i ett flippat könsrollsuniversum långt innan metoo–debatten tog fart.
 8. Strax därefter skyndade de båda iväg till premiären av mammans kortfilm Ja må hon leva.
 9. Första gången jag intervjuade dig var du 23 år och hade gjort en kortfilm där Ola Rapace spelar en nyvräkt tvåbarnsfar.
 10. Ellen Hallströms projekt ska bli en kortfilm om en äldre kvinna med demens, baserad på hur det var när hennes egen mormor blev sjuk.
 11. Den som av någon anledning tröttnar på bjällerklang kan med fördel bege sig till Nefertiti och lyssna till Johan Rensfeldts reggaetoner, eller besöka Bio Roy och se kortfilm från hela världen.
 12. Al Ferjani visade sig vara en 28–årig filmstudent till lyckträff med en enda kortfilm som tidigare erfarenhet.
 13. Lights out från 2013 är en småruggig kortfilm om en mörkrädd kvinna som får det jobbigt när det snart är läggdags och lamporna hemma i lägenheten börjar trilskas.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?