korthet

Synonymer till korthet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till korthet.

Motsatsord till korthet

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till korthet.

Vad betyder korthet?

I uttryck:

 1. (förslaget innebär) i korthet = (förslaget innebär) i några få ord

Exempel på hur korthet används i svenska tidningar

 1. I korthet, Kina filtrerar informationen när den postas, medan Ryssland försöker avskräcka människor från att våga posta överhuvudtaget, samt översvämmar med information.
 2. I korthet innebär artikel 13 i förslaget att plattformar som Youtube och Facebook tvingas rensa bort allt innehåll med upphovsrättsskyddat material.
 3. I korthet säger artikel 13 i förslaget att plattformar som Youtube och Facebook tvingas att rensa bort allt innehåll med upphovsrättsskyddat material.
 4. I korthet innebär dessa avgifter för att länka till andra hemsidor samt att plattformar som exempelvis Facebook tvingas installera ett filter som sorterar bort upphovsrättskyddat material som delas av användare.
 5. I korthet handlar det om att människor gratis och frivilligt står ute på gator och torg och erbjuda sig att lyssna på den som har något att berätta eller bara behöver prata av sig lite.
 6. Bråket handlade i korthet om att Suhonen och Juholt dissade ett panelsamtal på Aftonbladet för att istället delta i ett på Expressen.
 7. I korthet går det ut på att använda samma modeller som entreprenörer använder för att bygga kommersiellt inriktade bolag till att även lösa olika samhällsutmaningar.
 8. I all korthet framställs Trump som komplett inkompetent i boken.
 9. När tog, i korthet, dårarna över dårhuset? Jag bara undrar.
 10. I korthet hade den koloniala stadsplanen tre mål, skapa kontroll och hindra upprorsförsök, bryta ner sociala strukturer inom befolkningen och förhindra upprorsförsök.
Källor

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är modesti en synonym till blygsamhet?


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av korthet

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.