Synonymer till korthet

Ordet används i uttrycket ”(förslaget innebär) i korthet” som betyder ”(förslaget innebär) i några få ord”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av korthet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till korthet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till korthet.

Vad är motsatsen till korthet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till korthet.

Vad betyder korthet?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av korthet.

Hur används ordet korthet i uttryck?

 1. (förslaget innebär) i korthet = (förslaget innebär) i några få ord

Hur böjs korthet?

 1. korthet

Hur kan ordet korthet användas?

Det saknas exempel på hur korthet kan användas.

Hur används ordet korthet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet korthet används i vanlig text.

 1. I korthet går det till så att odlingsytan bottnas med ett tjockt lager tidningar eller kartongpapp som kväver gräs och ogräs.
 2. I korthet visar avslöjandet att den amerikanska underrättelsetjänsten NSA fritt ska ha haft tillgång till att övervaka internettrafiken via danska fiberkablar.
 3. I korthet kom forskarna fram till att ju högre och mer kraftfull sången var, desto fler partiklar spreds via luften.
 4. Det här leder mig över till en hypotes jag inte är riktigt säker på, nämligen att Göran Greider utöver allt annat också är en sentida arvtagare till den svenska presstradition som också satte klarhet, korthet och slagfärdighet i främsta rummet.
 5. I korthet handlar det om ett underjordiskt garage med 700 P–platser som planerats.
 6. I korthet handlar det om att en plötslig ökning av trafiken ledde till en överbelastning för systemet som hanterar ostrukturerad data, även känt som binary large objects (blobs).
 7. I korthet handlar den nya metoden om att använda de så kallade S–, C– och L–banden samtidigt, något som ger betydligt högre bandbredd än i dagsläget.
 8. Det vi har gjort i korthet är att vi kondenserat de komponenter vi testat i orosbehandlingar tidigare.
 9. Det nya sökverktyget använder sig av Natural Language Understanding (NLU), vilket i korthet innebär att dina frågor analyseras semantiskt och sätts i rätt sammanhang.
 10. I korthet går reglerna ut på att du har rätt att dra av de förluster som gjorts på värdepapper under året mot de värdepappersvinster du har gjort.
 11. I korthet går den nya lösningen ut på att först skapa en generell översättning och därefter skapa en alternativ översättning för olika grammatiska genus.
 12. I korthet skulle det innebära att mindre aktörer som är mindre vinstgivande kommer att trängas bort.
 13. Och svaret, ja, i korthet, nja, kanske? För det första så har Microsoft lovat mycket med nya Edge, bland annat att den ska dra mindre batteri.
 14. I korthet handlar det om att hackarna skickar ett speciellt nätverkspaket till avstängda datorer med instruktioner att starta dem med hjälp av funktionen Wake–on–Lan.
 15. I korthet ska man slappna av i hela ansiktet och sedan i resten av kroppen.
 16. I korthet handlar konflikten om att Tele 2 och Telia inte har kunnat komma överens om hur ett nytt avtal för att Com Hem ska få sända TV4–kanalerna.
 17. Kooperationen, med säte i Belgien, ägs av sina medlemmar och tjänsten går i korthet ut på att agera som en säker meddelandetjänst för finansiell information.
 18. I november antogs en ny rysk lag som i korthet innebär att Ryssland ska kunna koppla bort landets internet från övriga världen.
 19. Lagen ger i korthet utlännings– och integrationsministern Mattias Tesfaye (S) befogenhet att återkalla medborgarskap för en individ som har agerat på ett sätt som ”allvarligt kan skada landets vitala intressen”.
 20. I korthet handlar det om att placera ett arkiv med den skadliga koden inuti ett annat arkiv med harmlöst innehåll.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på korthet