korthet

Ordet används i uttrycket ”(förslaget innebär) i korthet” som betyder ”(förslaget innebär) i några få ord”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av korthet och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till korthet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till korthet.

Motsatsord till korthet

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till korthet.

Vad betyder korthet?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av korthet.

Hur används korthet i uttryck?

 1. (förslaget innebär) i korthet = (förslaget innebär) i några få ord

Böjningar av korthet

 1. korthet

Exempel på hur ordet korthet kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet korthet används i svenska tidningar

 1. Det vi har gjort i korthet är att vi kondenserat de komponenter vi testat i orosbehandlingar tidigare.
 2. Det nya sökverktyget använder sig av Natural Language Understanding (NLU), vilket i korthet innebär att dina frågor analyseras semantiskt och sätts i rätt sammanhang.
 3. I korthet går reglerna ut på att du har rätt att dra av de förluster som gjorts på värdepapper under året mot de värdepappersvinster du har gjort.
 4. I korthet går den nya lösningen ut på att först skapa en generell översättning och därefter skapa en alternativ översättning för olika grammatiska genus.
 5. I korthet skulle det innebära att mindre aktörer som är mindre vinstgivande kommer att trängas bort.
 6. Och svaret, ja, i korthet, nja, kanske? För det första så har Microsoft lovat mycket med nya Edge, bland annat att den ska dra mindre batteri.
 7. I korthet handlar det om att hackarna skickar ett speciellt nätverkspaket till avstängda datorer med instruktioner att starta dem med hjälp av funktionen Wake–on–Lan.
 8. I korthet ska man slappna av i hela ansiktet och sedan i resten av kroppen.
 9. I korthet handlar konflikten om att Tele 2 och Telia inte har kunnat komma överens om hur ett nytt avtal för att Com Hem ska få sända TV4–kanalerna.
 10. Kooperationen, med säte i Belgien, ägs av sina medlemmar och tjänsten går i korthet ut på att agera som en säker meddelandetjänst för finansiell information.
 11. I november antogs en ny rysk lag som i korthet innebär att Ryssland ska kunna koppla bort landets internet från övriga världen.
 12. Lagen ger i korthet utlännings– och integrationsministern Mattias Tesfaye (S) befogenhet att återkalla medborgarskap för en individ som har agerat på ett sätt som ”allvarligt kan skada landets vitala intressen”.
 13. I korthet handlar det om att placera ett arkiv med den skadliga koden inuti ett annat arkiv med harmlöst innehåll.
 14. Lagförslaget innebär i korthet att bolagen endast kan ta ut flyttavgifter som motsvaras av verkliga kostnader.
 15. Den innebär i korthet att ett befintligt system med allmän sjukvård för äldre och handikappade utökas till hela befolkningen.
 16. I korthet, Kina filtrerar informationen när den postas, medan Ryssland försöker avskräcka människor från att våga posta överhuvudtaget, samt översvämmar med information.
 17. I korthet innebär artikel 13 i förslaget att plattformar som Youtube och Facebook tvingas rensa bort allt innehåll med upphovsrättsskyddat material.
 18. I korthet säger artikel 13 i förslaget att plattformar som Youtube och Facebook tvingas att rensa bort allt innehåll med upphovsrättsskyddat material.
 19. I korthet innebär dessa avgifter för att länka till andra hemsidor samt att plattformar som exempelvis Facebook tvingas installera ett filter som sorterar bort upphovsrättskyddat material som delas av användare.
 20. I korthet handlar det om att människor gratis och frivilligt står ute på gator och torg och erbjuda sig att lyssna på den som har något att berätta eller bara behöver prata av sig lite.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till korthet är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.