korthuggen

Korthuggen är synonymt med kortfattad och brysk.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av korthuggen och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till korthuggen

brysk, burdus, hårdhänt, kortfattad

Motsatsord till korthuggen

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till korthuggen.

Vad betyder korthuggen?

 1. kortfattad

Böjningar av korthuggen

 1. korthuggen
 2. korthugget
 3. korthuggna
 4. korthuggnare
 5. korthuggnast
 6. korthuggnaste
 7. korthuggne

Exempel på hur ordet korthuggen kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet korthuggen används i svenska tidningar

 1. Denna blodisande korthuggna replik föregriper med nästan fem sekel den rasideologiska grunden för de tyska nazisternas judeutrotning under andra världskriget.
 2. Men den korthuggna konversationen har inte dämpat de sydkoreanska förhoppningarna om att Nordkorea ska delta i deras vinter–OS i Pyeongchang i februari.
 3. Det dras linjer mellan de olika platserna och positionerna, och poängen med den fräna och korthuggna berättartonen är de landskap som växer fram.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till korthuggen är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kortfattad en synonym till korthuggen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.