korthus

Korthus kan bland annat beskrivas som ”hus av spelkort”. Ordet används i uttrycket ”faller ihop som ett korthus” som betyder ”förstörs lätt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av korthus och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till korthus

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till korthus.

Motsatsord till korthus

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till korthus.

Vad betyder korthus?

 1. hus av spelkort
 2. husliknande konstruktion byggt av spelkort

Hur används korthus i uttryck?

 1. faller ihop som ett korthus = förstörs lätt

Böjningar av korthus

 1. korthus
 2. korthusen
 3. korthusens
 4. korthuset
 5. korthusets

Exempel på hur ordet korthus kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet korthus används i svenska tidningar

 1. Nu i coronatid väcks många frågor, kanske inte framför allt tack vare konsten, utan för att den globaliserade kapitalistiska ekonomin faller samman som ett korthus.
 2. Den 19 november 2018 var datumet då karriären började falla samman som ett korthus.
 3. – När det urlakade, kvicka, leran störs då kan leran falla ihop nästan som ett korthus, den blir flytande, säger Hjördis Löfroth.
 4. Det är som ett korthus som kommer att falla ihop, säger advokat Sargon De Basso, som företräder en av de åtalade till TT.
 5. Skulderna översteg tillgångarna med råge och när alla försökte bli av med de värdelösa subprime–lånen och dumpa dem på någon annan började korthuset att rasa.
 6. Hur de vid minsta vidröring faller som korthus – och gärna skuttar till innan så att det ska se ut som att närkampen fick hela kroppen att lätta.
 7. Det så framgångsrika socialdemokratiska idébygget föll ihop som ett korthus.
 8. – I sista perioden faller vi hop som ett korthus och det är absolut inte acceptabelt.
 9. Allt är därmed ett korthus som hon påstår har skulder på 117 miljoner kronor men tillgångar på 22 miljoner kronor.
 10. Vid årsskiftet faller Falcon samman som ett korthus.
 11. Företaget som Wagner byggt upp stod med andra ord i begrepp att falla samman som ett korthus när han i somras fattade ett ödesdigert beslut.
 12. – Boendedelen på en sådan här husbil består ju inte av bärande delar, så det går sönder ganska lätt, det blir ungefär som ett korthus, säger Henrik Holm på Sörmlandskustens räddningstjänst, till Sörmlands Nyheter.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till korthus är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.