Synonymer till kortlivad

Vi känner till 4 synonymer till kortlivad. Ordet kortlivad är en synonym till tillfällig och momentan och kan bland annat beskrivas som ”som inte varar länge, tillfällig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kortlivad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kortlivad

 1. kortvarig
 2. momentan
 3. sporadisk
 4. tillfällig

Vilka ord betyder nästan samma sak som kortlivad?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till kortlivad. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. övergående

Vad är motsatsen till kortlivad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kortlivad.

Vad betyder kortlivad?

 1. som inte varar länge, tillfällig
 2. som bara lever eller förekommer en kortare tid

Hur böjs kortlivad?

 1. kortlivad
 2. kortlivade
 3. kortlivat

Hur kan ordet kortlivad användas?

Följande exempelmeningar visar hur kortlivad kan användas.

 1. filmen blev en kortlivad succé

Hur används ordet kortlivad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kortlivad används i vanlig text.

 1. Under den första valdebatten mellan Demokraternas aspiranter angrep hon sin nuvarande parhäst Joe Biden för att han tidigt i karriären samarbetat med senatorer som var för segregation, men hennes egen kampanj blev kortlivad.
 2. Den 6 februari uppmättes 18,3 grader på Seymourön, ett rekord som visade sig bli kortlivat.
 3. Hälften kvar blev en kortlivad ledstjärna.
 4. Tyska räntor steg 3–4 punkter på tisdagen, medan italienska räntor sjönk svagt där "valeffekten" med stigande spreadar varit kortlivad.
 5. Det samma gäller dock inte kortlivade gaser som metan.
 6. I dag är anläggningen, som rymmer cirka 63 000 kubikmeter kortlivat låg– och medelaktivt driftavfall, fylld till 60 procent.
 7. Efter en kortlivad positiv effekt tornar stora risker upp sig, varnar de båda ekonomerna.
 8. Det är först under andra halvan som filmen verkligen griper tag, när vi får möta den trasige Ted som söker livets mening i kortlivad kärlek och religiösa irrspår samtidigt som hans bror maktlöst ser på.
 9. Uranatomen genom–gick då en reaktion där den först genom att spotta ut en elektron ombildades till det kortlivade radioaktiva ämnet neptunium–239 som sedan spottade ut en elektron till och bildade plutonium–239.
 10. Uranatomen genomgick då en reaktion där den först genom att spotta ut en elektron ombildades till det kortlivade radioaktiva ämnet neptunium 239 som sedan spottade ut en elektron till och bildade plutonium 239.
 11. Ungefär 95 procent av avfallet från ESS kommer att vara kortlivat.
 12. Håkan Juholt blev en kortlivad ordförande för Socialdemokraterna.
 13. Både Okkervil River och Wilco föddes ur det tidiga 90–talets ”no depression”–våg, den kortlivade genre där Gram Parsons countryrockiga dröm om den kosmiska amerikanska musiken gled över i det skramligt alternativrockiga.
 14. Det har hänt en gång förut då fyra utbrytare bildade Storbritanniens kortlivade Socialdemokratiska parti år 1981.
 15. Men det demokratiska värdet i folkomröstningen är ifrågasatt – och den stabilitet militären säger sig sträva efter kan bli kortlivad.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tillfällig en synonym till kortlivad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?