Synonymer till korttidsarbete

Korttidsarbete kan beskrivas som ”arbete med förkortad arbetstid och sänkt lön för att möta tillfällig arbetsbrist hos ett företag, som ett alternativ till uppsägning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av korttidsarbete samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till korttidsarbete

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till korttidsarbete.

Vad är motsatsen till korttidsarbete?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till korttidsarbete.

Vad betyder korttidsarbete?

 1. arbete med förkortad arbetstid och sänkt lön för att möta tillfällig arbetsbrist hos ett företag, som ett alternativ till uppsägning

Hur böjs korttidsarbete?

 1. korttidsarbete
 2. korttidsarbeten
 3. korttidsarbetena
 4. korttidsarbetenas
 5. korttidsarbetens
 6. korttidsarbetes
 7. korttidsarbetet
 8. korttidsarbetets

Hur kan ordet korttidsarbete användas?

Det saknas exempel på hur korttidsarbete kan användas.

Hur används ordet korttidsarbete i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet korttidsarbete används i vanlig text.

 1. Företagaren är en av de första i landet som döms för bedrägerier med stödet för korttidsarbete.
 2. Avtalet om korttidsarbete, även kallat korttidspermittering, tecknades för drygt två månader sedan och gäller merparten av bolagets anställda.
 3. I Sverige handlar det om ett ramavtal om korttidsarbete.
 4. Flera stora fackförbund, bland dem IF Metall och Unionen, har tecknat avtal med arbetsgivarna om korttidsarbete (även kallat korttidspermittering) under coronakrisen.
 5. Migrationsverket kommer däremot att se “generöst” på möjligheten att låta även arbetskraftsinvandrare gå ned i arbetstid och ta del av det statliga stödet vid korttidsarbete.
 6. Hittills har Tillväxtverket fått in 24 000 ansökningar om stöd för korttidsarbete.
 7. Därmed måste även utredningens förslag om att staten ska tillhandahålla ekonomiskt stöd för kompetensåtgärder i samband med korttidsarbete komma på plats.
 8. För att såväl medarbetare som verksamheter ska kunna gå stärkta ur en kris är det även centralt att den frigjorda tiden i samband med korttidsarbete används för utbildning eller validering av kompetens.
 9. Vi parter inom industrin förväntar oss att regeringen och de övriga partierna bakom januariavtalet skyndsamt tar sitt ansvar och snarast får ett permanent system för korttidsarbete på plats.
 10. Därtill innebär det faktum att korttidsarbete inte finns tillgängligt permanent i landet en konkurrensnackdel vid nyetableringar och omlokalisering av produktionen.
 11. Här är det på sin plats att poängtera att korttidsarbete inte kommer att kunna användas för att hantera en vanlig lågkonjunktur eller när företag behöver genomföra strukturförändringar.
 12. På grund av att korttidsarbete saknades i Sverige slogs uppemot 100 000 industrijobb ut.
 13. Begreppet korttidsarbete förknippas oftast med kris och djup lågkonjunktur.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?