Synonymer till kortvarig

Vi känner till 5 synonymer till kortvarig. Ordet kortvarig är en synonym till temporär och tillfällig och kan bland annat beskrivas som ”som inte varar länge, övergående”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kortvarig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kortvarig

 1. flyktig
 2. kortlivad
 3. temporär
 4. tillfällig
 5. övergående

Vad är motsatsen till kortvarig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kortvarig.

Vad betyder kortvarig?

 1. som inte varar länge, övergående
 2. som inte varar länge

Hur böjs kortvarig?

 1. kortvarig
 2. kortvariga
 3. kortvarigare
 4. kortvarigast
 5. kortvarigaste
 6. kortvarige
 7. kortvarigt

Hur kan ordet kortvarig användas?

Följande exempelmeningar visar hur kortvarig kan användas.

 1. kortvarigt regn
 2. en kortvarig lycka

Hur används ordet kortvarig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kortvarig används i vanlig text.

 1. Aisha berättar att förutom ett kortvarigt jobb inom telefonförsäljning (där lönen var så dålig att det kändes som om hon ”jobbade gratis”) har hon konstant sökt jobb, utan att lyckas.
 2. Den första överenskommelsen om eldupphör blev kortvarig.
 3. Första gången var det inför ett kortvarigt jobb som managementkonsult.
 4. Men beskedet var lika efterlängtat som kortvarigt.
 5. I ett pressmeddelande konstaterar tingsrätten att det varit en fråga om kraftigt våld och att händelseförloppet inte varit helt kortvarigt utan förenat med en stark dödsångest och lidande.
 6. Mattias Bjärsmyr fick visserligen en kortvarig revansch strax efter paus, med ett nickmål på en retur.
 7. – När livet blir tufft för en del personer så blir det lättare att ta till alkohol som en lösning för en kortvarig bra effekt.
 8. Det är resultatet som räknas, om det bara var något man visade upp utan faktiska resultat, då är det en väldigt kortvarig glädje.
 9. Direktionen menar att det är kortvarig effekt av att den ovanligt milda vintern och lägre priser på olja har sänkt energipriserna.
 10. – Tänk att det här förhoppningsvis är en intensiv, kortvarig oro som går över när vi vet mer om viruset och får kontroll över det, säger hon.
 11. ”TBI är känt för att kunna orsaka depressioner, minnesförlust, svår huvudvärk, yrsel och trötthet – skador som kan ge både kortvariga som långvariga effekter”, sa William Schmitz som är gruppens nationella chef i uttalandet.
 12. Freden är dock kortvarig och snart är hon åter beslutad att krokodilerna ska dö eller på något vis försvinna från hennes lägenhet.
 13. För Business Insider berättar Elon Musk att han då var i färd att öka antalet laddplatser i området radikalt, vilket kan ha antänt den kortvariga protesten.
 14. Drönarattacken mot oljejätten Saudi Aramcos två produktionsanläggningar Abqaiq och Khurais i östra Saudiarabien den 14 september slog ut fem procent av den globala oljeproduktionen och fick kortvarigt oljepriserna att skena i väg.
 15. HD–ärendet handlade om ett kortvarigt grepp om låret som upphörde så fort målsägaren reagerade.
 16. Sociedad fick annars en pangstart när Willian José snappade upp en misslyckad hemåtpassning från Sergio Ramos och rullade in 1–0 efter knappt två minuter – men glädjen blev kortvarig.
 17. Här blev Elon dock kortvarig – redan efter ett par dagar hoppade han av för att satsa fullt ut som entreprenör.
 18. Hade Europa gjort så med sina havererade storbanker hade krisen kanske blivit mer kortvarig.
 19. Vinterutbrottet i söder blir kortvarigt.
 20. Inför valet var en koalition mellan dessa "populistpartier" vad bedömare varnat för skulle kunna få EMU–spreadarna att vidgas, men å andra sidan betonar en del att det nuvarande parlamentet sannolikt blir kortvarigt och risken för nyval är överhängande.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är temporär en synonym till kortvarig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på kortvarig