Synonymer till kraftfullt

Vi känner till en synonym till kraftfullt. Ordet kraftfullt är synonymt med potent.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kraftfullt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kraftfullt

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet kraftfullt och kan ofta användas istället.

 1. potent

Vad är motsatsen till kraftfullt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kraftfullt.

Vad betyder kraftfullt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av kraftfullt.

Hur kan ordet kraftfullt användas?

Det saknas exempel på hur kraftfullt kan användas.

Hur används ordet kraftfullt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kraftfullt används i vanlig text.

 1. Även Brasiliens president har agerat kraftfullt.
 2. På måndagen tog Real Madrid kraftfullt avstånd från det inträffade.
 3. Det har ju också att göra med att Ryssland nu är kraftfullt försvagat när det kommer till markstridskrafter, men när det kommer till sjöstridskrafter och luftstridskrafter är de närmast intakta.
 4. Det låter ju inte så kraftfullt nuförtiden men dåtidens polisbilar var oftast enklare A–Fordar från slutet av 1920–talet, som på sin höjd kunde stampa fram 45 hästar.
 5. Byggfackets ordförande Johan Lindholm menar att boende är en social rättighet, och vill kraftfullt subventionera byggandet.
 6. – Det här är ett kraftfullt slag i luften från regeringens sida, säger hon.
 7. Utan några enskilda rörelser som är statistiskt säkerställda i denna mätning jämfört med förra månaden, befästs ändå en bild av ett kraftfullt övertag för oppositionen.
 8. Den första juni träder ny lagstiftning på plats som kommer att innebära att vi kraftfullt försvårar och förhindrar att svenskt territorium används för terroraktiviteter och naturligtvis också finansiering av terroraktiviteter.
 9. Om regeringar, näringsliv och samhälle agerar kraftfullt tillsammans nu kan plastkrisen fortfarande begränsas.
 10. ”Baserat på kommentarer och DM har dessutom företagen sålt och ökat sin försäljning kraftfullt tack vare den stora spridning jag gett de.
 11. – När vi då tillför lagstiftningen ett helt nytt och mycket kraftfullt verktyg, som ägnar sig åt att ge sig på terrororganisationerna som sådana, så kommer det att ge Sverige helt andra verktyg.
 12. Vi har kontinuerligt arbetat tillsammans med branschexperter för att hantera situationen kraftfullt och genomfört prioriterade aktiviteter.
 13. Headsetet, med stöd för kontaktlinser, uppges vara fristående på samma sätt som Facebooks Oculus Quest–modeller, men mycket mer kraftfullt, om Bloombergs uppgifter stämmer.
 14. Men om du säger ’nej’ kommer du att skicka ett lika kraftfullt budskap – att mänskliga rättigheter är viktiga, att anständighet spelar roll, att de som torterar och mördar inte gör det ostraffat.
 15. Men i det svenska rättsväsendet finns en stor frustration, enligt SVT Nyheters källor, över att Turkiet inte agerar tillräckligt kraftfullt mot kriminella som Sverige efterlyser.
 16. Storbritanniens försvarsdepartement har kraftfullt avvisat de ryska anklagelserna om inblandning.
 17. Även internationella toppspelare har reagerat kraftfullt, bland andra serbiske världsettan Novak Djokovic som säger att tennisspelarna inte har något med kriget i Ukraina att göra.
 18. President Volodymyr Zelenskyj har reagerat kraftfullt på bortförandet av Ivan Fedorov och har på sina sociala medier kallat händelsen för en ny nivå av terror.
 19. President Volodymyr Zelenskyj har reagerat kraftfullt på bortförandet och kallat händelsen för en ny nivå av terror.
 20. – Enligt polischefen är man rädd för att det, om man skulle gå in mer kraftfullt med poliser och fysiskt föra bort de här demonstranterna, skulle spåra ur, säger Ludvig Drevfjäll.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är potent en synonym till kraftfullt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet kraftfullt

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet kraftfullt.

Bild med texten kraftfullt