Annons:

krass

Synonymer till krass

cynisk, egennyttig, egoistisk, grov, hänsynslös, jordbunden, lågsinnad, materialistisk, materiell, plump,

Motsatsord till krass

Det saknas motsatsord.

Vad betyder krass?

 1. materialistisk
 2. grov, som enkelt tar alla över en kam; som uppfattar förhållanden från ensidigt materiell synpunkt, inriktad på materiella fördelar; och därigenom egoistisk och hänsynslös
Annons:

Exempel på hur krass kan användas

 1. den krassa verkligheten

Exempel på hur krass används i svenska tidningar

 1. I hur hög grad brottas du själv med den slitning som din operachef tampas med i föreställningen, mellan den konstnärliga integriteten och den krassa kommersialismen?.
 2. I stället har hon fått en mer krass syn på USA.
 3. I hans dialoger framstår de i bästa fall som uppblåsta dumskallar, i värsta fall som krassa försvarare av den starkes rätt att bete sig svinaktigt.
 4. På hyllorna frodas gröna mattor som påminner om krasse.
 5. Rotsellerin med ärtor för 115 kronor är en skiva bakad selleri med gräddsås, gröna ärtor och en halv trädgård krasse.
 6. – De kritiserar användandet av kemiska vapen men alla andra bomber då? Efter en kemisk attack kan du i alla fall begrava din  familjemedlem i ett stycke och inte leta småbitar på marken, säger han krasst.
 7. Att leva är svårt, men inte att skriva om det, konstaterar Carolina Setterwall och ger först uttryck för en ganska krass syn på sin formuleringskonst.
 8. Rent krasst är det ekonomin som skapar förändringen, så den kan skapa en positiv utveckling, säger hon, samtidigt som hon inte är överdrivet optimistisk inför de lättnader som den saudiske kronprinsen lovat.
 9. Reportern skrev krasst att 50 fastigheter, ägda av svarta amerikaner, hade utsatts för bombattentat sedan andra världskriget.
 10. ”Köp min stinkande skitskiva och njut av hur vi helt krasst klämmer in en extra stavelse i fjärde strofen!”.
 11. Stark av att hålla allting uppe, kanske, mer likt en krass anatomisk plansch än ett insmickrande julkort.
 12. Vi tar det igen – empatiskt lyssnar! Om man krasst gör en observation av hur världen ser ut i dag, så verkar det vara en av de stora utmaningarna för mänskligheten.
 13. Om det före detta videobutiksbiträdet Tarantino bjuder på tillgivna blinkningar till andra filmskapare präglas i stället producentens pitchmöten i ”Spelaren” av krass opportunism.
 14. Men vad är syftet med tandfens verksamhet? Att hon inte kommer med presenter utan kontanter tyder på en krass, närmast hiphoppig ”cash rules everything around me”–attityd.
 15. Swedbanks vd Michael Wolfs krassa konstaterande när han under mycket uppmärksammade former fick gå från banken med omedelbar verkan är tidstypiskt.
Källor
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av krass

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är cynisk en synonym till krass. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.