Synonymer till Kreml

Kreml kan bland annat beskrivas som ”muromgärdad stadsborg i ryska städer; i synnerhet i Moskva vid Röda torget”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Kreml samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Kreml

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Kreml.

Vad är motsatsen till Kreml?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Kreml.

Vad betyder Kreml?

 1. muromgärdad stadsborg i ryska städer; i synnerhet i Moskva vid Röda torget
 2. (bildligt, politik) makthavarna i Ryssland eller Sovjetunionen

Hur kan ordet Kreml användas?

Det saknas exempel på hur Kreml kan användas.

Hur används ordet Kreml i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Kreml används i vanlig text.

 1. Det kan också vara så att Kreml öppnat upp för sådan kritik inför ett eventuellt ledarskifte hos militären inom de närmsta veckorna, enligt tankesmedjan.
 2. Men att det är ett riktigt krig som pågår i grannlandet och inte en ”specialoperation” som Kreml kallar det, det vet alla här, säger Viktoria Kulitj.
 3. Mitt under kriget i Ukraina tog Rysslands president Vladimir Putin emot några av de ryska OS–medaljörerna för en hyllning i Kreml.
 4. – Kreml har sagt att ett dryg tusental, andra säger långt högre siffor.
 5. Efter två veckor av total osynlighet publicerade Kreml ett klipp där Sjojgu dök upp, men klippet påstods vara fejkat, och spekulationerna intensifierades tiofaldigt.
 6. Rysslands försvarsdepartement har uppgett att den första fasen av vad Kreml kallar för den militära operationen i Ukraina nu är avklarad.
 7. Ett uttalande som fick både Kreml att reagera och Vita huset att korrigera sin president.
 8. Han ger ett tydligt besked om var han anser att Kreml är på väg.
 9. Aleksej Navalnyj sitter fängslad sedan i januari 2021 då han greps efter att ha vårdats på sjukhus på grund av en giftattack som han, hans anhängare och stora delar av västvärlden anklagar Kreml för.
 10. Den senaste månaden har över 1 000 personer i presidentens närhet bytts ut, skriver the Daily Beast med hänvisning till en källa med nära band till Kreml.
 11. Med de nya ”antifejk–lagarna”, som klubbades för en vecka sedan, tar Kreml ett ödesdigert steg mot en övervakningsstat liknande Stalins eller Brezjnevs Sovjetunion.
 12. Den här gången mot tolv enskilda medlemmar av den ryska statsduman, flera oligarker och eliten i Kreml, skriver finansdepartementet i ett pressmeddelande.
 13. Samma dag som den ryska invasionen inleddes antog FNPR ett stöduttalande till Kreml, där man upprepade Rysslands påståenden om att Ukraina styrs av nazistsympatisörer och kallade kriget för ”fredsskapande”.
 14. Det är en benämning på medier, organisationer och privatpersoner som anklagas av Kreml för att vara utlandsfinansierade och ägna sig åt politisk verksamhet, och som kan leda till höga böter.
 15. Kreml vill stoppa Natos framtida utvidgning österut och den militära närvaron i de tidigare Sovjetstarterna, nu medlemmar i den västliga försvarsalliansen och EU.
 16. Den utfästelsen står i skarp kontrast till den kravlista Ryssland presenterade före jul, där Kreml bland annat begär att USA och Nato ska ge löfte om att inte tillåta fler länder, däribland Sverige, att ansluta sig till försvarsalliansen.
 17. Kreml säger att informationen är gripen ur luften, rapporterar den ryska statskontrollerade nyhetsbyrån Tass.
 18. Demokratins idéer får allt större fäste i det östliga partnerskapet och det får Kreml att oroas över det ska spridas även till Ryssland.
 19. Kreml har också gått ut med en varning för alla typer av resor under perioden 30 oktober till och med den 7 november, en period som Rysslands president Vladimir Putin har beordrat stängning av statliga arbetsgivare och privata företag, skriver ABC News.
 20. Under de senaste åren har Kreml systematiskt pressat oberoende medier.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Kreml

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Kreml.

Bild med texten Kreml