Synonymer till krigare

Något ålderdomligt.

Vi känner till 4 synonymer till krigare. Ordet krigare är en synonym till soldat och gerilla och kan bland annat beskrivas som ”soldat, militär”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av krigare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till krigare

 1. gerilla
 2. knekt
 3. menig
 4. soldat

Vad är motsatsen till krigare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till krigare.

Vad betyder krigare?

 1. soldat, militär
 2. person som deltar i strid

Hur kan ordet krigare användas?

Det saknas exempel på hur krigare kan användas.

Hur används ordet krigare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet krigare används i vanlig text.

 1. Stjärnskottet Anamaria Vartolomei gör en rollfigur som vägrar definiera sig som offer, hon är snarare en dansant krigare som kämpar för sin frihet, sin kropp och sin sexualitet.
 2. Men han konstaterar också att regeringssidan har fler soldater än vad talibanerna har krigare.
 3. ”Get over here!” Den gulklädda ninjan Scorpio skjuter fram sin änterhake och drar till sig den blåklädda utomjordiske krigaren Sub–Zero, som kan förvandla vad som helst till is.
 4. Från skogsälva till krigare i aftonklänning.
 5. Högerextrema brukade ta avstånd från både republikaner och demokrater men nu ser vi fler högerextrema grupper som tydligt stöder Trump och kallar sig ”krigare för Trump”, säger Jones.
 6. En fri, självständig och stolt värld med beundrade krigare som spanjorerna, efter 300 år av konflikter kom att respektera och erkänna som en självständig nation.
 7. Trump kallade dem för ”krigare” som trotsat alla varningar om att viruset lättare sprids i stora folksamlingar.
 8. Han påstås visserligen ha varit en skicklig krigare, men krönikörerna har inte varit sena att anklaga honom för mängder av fel och försyndelser, som brutalitet och sodomi (homosexuella aktiviteter).
 9. – Vi är två krigare, men en är lite bättre på att boxas och det är jag, säger han till SVT Sport.
 10. Hur dödade David krigaren Goliat? Och när utrotades dronten? Varannan vecka ställer Augustprisbelönade författaren Magnus Västerbro nya frågor om gamla saker.
 11. Med Alfred Nobel i centrum har Ingrid Carlberg fångat hela det europeiska 1800–talet med dess krigare, entreprenörer, kulturpersoner och statsmän.
 12. I Belgien beslutar domstolar om hämtning av änkor och krigare i Syrien och Irak, när regeringen tvekar.
 13. Och vår programledare Victoria Dyring undersöker om det kan ha funnits kvinnliga krigare på vikingatiden – och testar själv vad det i så fall skulle ha krävts av dem.
 14. "Våra krigare skyddar staden Ghazni", säger talespersonen Zabihullah Mujahid i ett meddelande till journalister.
 15. Själv ser han sig som en krigare för IS.
 16. I sex spel har Kratos, krigaren från Sparta som så småningom blir krigets gud, hackat sig blodig genom horder av fiender.
 17. Till orden fanns en bild på beväpnade krigare.
 18. Den utgör också en fristående och sista del av Jarls spelfilmstrilogi som inleddes med två andra skildringar av barn på väg att bli vuxna – ”Goda människor” (1990) och ”Jag är din krigare” (1997).
 19. Föreställningen återger berättelsen om prinsessan Amba (Ching–Ying Chien) som rövas bort och skändas av krigaren Bheeshma (ursprungligen dansad av Akram Khan själv, men nu tolkad, med den äran, av indonesiern Rianto).
 20. Vandringsmyran, som är en av världens största myror, är krigare och ger sig på termiter större än dem själva.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är soldat en synonym till krigare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på krigare

Bild till ordet krigare

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet krigare.

Bild med texten krigare