Synonymer till kringliggande

Vi känner till en synonym till kringliggande. Ordet kringliggande är synonymt med omgivande.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kringliggande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kringliggande

 1. omgivande

Vad är motsatsen till kringliggande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kringliggande.

Vad betyder kringliggande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av kringliggande.

Hur böjs kringliggande?

 1. kringliggande

Hur kan ordet kringliggande användas?

Det saknas exempel på hur kringliggande kan användas.

Hur används ordet kringliggande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kringliggande används i vanlig text.

 1. – Det finns kringliggande boenden där vi löpande tar ställning till om man vill bo kvar över natten eller inte, säger Heidi Berger.
 2. Modulen kör sedan brute–force–attacker med en av två lösenordslistor mot de kringliggande nätverken.
 3. Evenemanget står under omfattande polisbevakning och kringliggande kvarter har spärrats av med barriärer och piketfordon.
 4. En av de bidragande orsakerna till den dåliga luften är att jordbrukare i kringliggande områden förbereder för vintersådden genom att elda på fälten och rökmolnen drar in över Delhi.
 5. Vi vill få beslutsfattare, med någon form av koppling till varuflöden och dess kringliggande tjänster och servicebehov, att samlas, utbyta erfarenheter och inspirera varandra till framgångsrik utveckling av logistikkedjor.
 6. Ställa in en filmvisning och kringliggande arrangemang för att en kommenterade panel inte anses tillräckligt politiskt viktad är då inte bara ett nödvändigt ont.
 7. Stålindustrin i Sverige sysselsätter drygt 15 000 personer, inklusive underleverantörer och kringliggande verksamhet cirka 45 000 personer, enligt siffror från Jernkontoret.
 8. I ”The conjurer”, på rummets andra kortvägg, pysslar en mörkklädd figur med en mystisk kub, som sannolikt består av speglar som återger den kringliggande myren.
 9. Göteborg och kringliggande kommuner behöver också ett Göteborgspaket där vi uppgraderar spårvägen till tunnelbaneliknande ”stadsbana” och utvecklar busstrafiken betydligt.
 10. Det anges att ”endast 400 elabonnenter av totalt 6,2 miljoner” i regionen Île–de–France, som innefattar Paris med kringliggande förorter och omlandet utanför, hittills har mist strömmen på grund av stigande flodvatten.
 11. Den gynnar växtligheten på öar och andra områden längs kusterna, och tillför stora mängder näring till de kringliggande haven.
 12. Ibland blir jag förvånad över Götaplatsen och dess kringliggande byggnader.
 13. De menar att de hus, som är planerade att vara 4– och 5–våningshus, förstör helhetsintrycket då de blir högre än kringliggande bebyggelse.
 14. I stället övergick man till att skydda kringliggande bebyggelse, rapporterar tidningens fotograf från platsen.
 15. Vid akuta händelser ska de lokala poliserna kunna få hjälp av utryckningspersonal från Malmö och andra kringliggande områden.
 16. Det ligger fastigheter runt om så vi får se om kringliggande fastigheter kommer behöva evakueras.
 17. Möjligen var tanken att göra affär utanför de kringliggande ländernas havsgränser.
 18. I Småland har det lett till konflikt mellan Kalmar och de mindre kringliggande kommunerna.
 19. Om man räknar in frisörer på de kringliggande gatorna och andra verksamheter inom skönhet och kroppsvård växer antalet ytterligare.
 20. Ingen har kommit till skada i branden, som spred sig till flera våningar men inte kringliggande byggnader.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är omgivande en synonym till kringliggande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på kringliggande