kritik

Synonymer till kritik

bedömning, betyg, förebråelse, klander, klassificering, komplimang, påhopp, ris, smicker, tadel, utvärdering

Motsatsord till kritik

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kritik.

Vad betyder kritik?

 1. påpekande av fel
 2. värderande granskning
 3. (ofta negativ) bedömning eller kommentar av en eller flera personers egenskaper, prestationer eller handlingar

Exempel på hur kritik kan användas

 1. revisorerna riktade skarp kritik mot styrelsen
 2. filmen fick god kritik
 3. boken fick dålig kritik

Exempel på hur kritik används i svenska tidningar

 1. Han heter egentligen någonting annat men vill vara anonym eftersom arbetsgivaren, ett av världens största rederier, ser med oblida ögon på kritik i medier.
 2. Den finska regeringen konsulterade Guy Standing och han har tagit del av den utvärdering som gjorts och han konstaterar att trots den kritik han har, så ser han framgångsfaktorer även av detta försök.
 3. Men det behövs en större tydlighet från myndigheter för hur man fortsatt ska hantera krisen inom äldrevården, säger König Jerlmyr och riktar kritik mot bland annat Folkhälsomyndigheten för att man brustit på det området.
 4. En kritik som riktats mot regeringens coronastrategi är att det verkar vara Folkhälsomyndigheten som styr landet i krisen och bestämmer vad medborgarna får och inte får göra, snarare än regeringen.
 5. Men kritiken har inte låtit vänta på sig.
 6. Det fanns kritik – det fanns så inihelvete med kritik – och många alternativ, men så röstade folk och då blev det Erlander igen.
 7. En stor del av kritiken som riktats mot Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten handlar om att Sverige inte lyckats skydda sina äldre, smittan har letat sig in på landets äldreboende.
 8. I den senaste veckorapporten som publiceras på torsdagen beskrivs hur kritiken mot den svenska strategin på många håll har blivit mer nedtonad, och att det lyfts fram att den kan vara hållbar över tid.
 9. Johan Giesecke vidhåller dock sin kritik mot rapporten, att den överskattar faran med viruset och att Storbritanniens reaktion är överdriven.
 10. Efter kritiken säger Trump att hans uttalande om desinfektionsmedel var sarkastiskt.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av kritik

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ris en synonym till kritik. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.