kritiserar

Synonymer till kritiserar

anmärker, risa

Motsatsord till kritiserar

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kritiserar.

Vad betyder kritiserar?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur kritiserar används i svenska tidningar

  1. För när man pratar likvärdighet menar de som kritiserar nuvarande system att det är andra barn som är redskapen för att uppnå mer ”likvärdighet”.
  2. Människorättsgrupper som Human Rights Watch och Amnesty International kritiserar regelbundet Saudiarabien för godtyckliga gripanden, tortyr och dödsstraff, som även döms ut för barn.
  3. Om man kritiserar denna vackra nya ordning inom svensk sjukvård och i stället försöker problematisera kring digitaliserings– och valfrihetshetsen avfärdas man genast som bakåtsträvare och patienthatare.
  4. Han kritiserar ofta presidenten på bland annat Twitter och i opinionsartiklar.
  5. Microsoft och Försvarsdepartementet kritiserar beslutet.
  6. Andra som uppskattade reklamsnutten kritiserar i stället SAS för att inte stå upp för sina värderingar i och med att reklamen raderats.
  7. De kritiserar sjukhuset i flera delar och slår fast att ”vårdgivaren har brustit i vård och behandling av patienten”, och att det bland annat även funnits brister i dokumentationen avseende läkemedelsordinationen av kortison”.
  8. Programledaren Gayle King kritiserar CBS för hur de marknadsförde hennes intervju om den avlidne basketlegendaren Kobe Bryant, rapporterar New York Times.
  9. Flera spelare och föräldrar kopplade till ungdomsverksamheten inom Björklöven kritiserar föreningen för bland annat negativ särbehandling, men Björklöven tillbakavisar kritiken och menar att man hittills inte hittat några belägg för detta.
  10. Nordkoreas statskontrollerade nyhetsförmedlare KCNA kritiserar nu Japan för planerna och anklagar Japan för att försöka bli en militär stormakt.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av kritiserar

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är anmärker en synonym till kritiserar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.