kryptovaluta

Synonymer till kryptovaluta

digital valuta

Motsatsord till kryptovaluta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kryptovaluta.

Vad betyder kryptovaluta?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur kryptovaluta används i svenska tidningar

  1. Det var spårning av kryptovaluta som använts för att betala för drogerna, som gjorde att man från första början kom mannen på spåret.
  2. Ägaren till ett kanadensiskt växlingskontor för kryptovaluta hade gjort allt rätt, men när han plötsligt dog tog han med sig lösenordet i graven, och kundernas pengar frös inne.
  3. Ruta Ignatova, ”kryptodrottningen”, beskrevs som ett geni och hennes kryptovaluta skulle frälsa världen.
  4. Hon kallar den för ”The Bitcoin killer” och den lanseras som framtidens största kryptovaluta och framtiden för onlinebetalningar – den ska vara användarvänlig, den kommer att kunna användas globalt, den kommer att explodera.
  5. Denna metod att utvinna kryptovaluta, kallad proof–of–work, drar enorma mängder energi eftersom de specialiserade datorer som krävs för att hänga med i konkurrensen använder specialiserade kretsar som drar mycket ström.
  6. Han mötte hårt motstånd i kongressen när han frågades ut om bolagets aviserade kryptovaluta libra häromveckan.
  7. I slutet på januari meddelade Japans största börs som handlar med kryptovaluta Coincheck, att de blivit hackade på kryptovalutor till ett värde av 4,2 miljarder svenska kronor, innan anställda upptäckte stölden.
  8. Världens första statliga kryptovaluta petro förhandlas i Venezuela.
  9. I slutet av förra året meddelade Venezuelas regering att man som första land i världen skulle lansera en egen kryptovaluta, kallad petro.
  10. Genom Browsealoud, ett populärt pluginprogram som läser upp text på en hemsida, har hackarna lagt in en kod som gör att besökare på hemsidan hjälper till med att bryta Monera, en kryptovaluta som använder samma teknik som bitcoin.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av kryptovaluta

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är digital valuta en synonym till kryptovaluta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.