kryptovaluta

Kryptovaluta är synonymt med digital valuta.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kryptovaluta och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till kryptovaluta

digital valuta

Motsatsord till kryptovaluta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kryptovaluta.

Vad betyder kryptovaluta?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av kryptovaluta.

Böjningar av kryptovaluta

 1. kryptovaluta
 2. kryptovalutan
 3. kryptovalutor
 4. kryptovalutorna

Exempel på hur ordet kryptovaluta kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet kryptovaluta används i svenska tidningar

 1. Från kontona publicerades det inlägg där det påstods att man hade en halvtimme på sig att skicka motsvarande 1 000 dollar i kryptovalutan bitcoin, för att sedan få dubbelt så mycket tillbaka.
 2. Från kontona har det publicerats inlägg där det påstås att man har en halvtimme på sig att skicka motsvarande 1 000 dollar i kryptovalutan bitcoin, för att sedan få dubbelt så mycket tillbaka.
 3. Som bekant finns det gott om sårbarheter i äldre versioner av Microsofts Remote Desktop Protocol (RDP) och dessa kan utnyttjas av hackare för att installera skadlig kod i form av gisslanprogram, bakdörrar eller mjukvara som utvinner kryptovalutor i smyg.
 4. Så kallade bitcoinbedrägerier, med löften om snabb tillväxt genom sparande i kryptovalutan bitcoin, har förekommit i flera års tid men intensifierats det senaste året, i synnerhet i Skandinavien.
 5. Grävarna blir belönade för detta arbete med transaktionsavgifter och blockbelöningen, säger Ivan Liljeqvist, som driver ett utbildningsföretag inom kryptovalutor och blockkedjor, men är nog mest känd som youtubern Ivanontech.
 6. Polisen har också kännedom om mannens kunskaper inom it och kryptovaluta.
 7. Ett pyramidspel som drog in över 40 miljarder kronor på en så kallad kryptovaluta som inte fanns.
 8. Syftet med appen är först och främst att samla in känslig information från appar som har med pengar och kryptovalutor att göra, till exempel Paypal, Revolut och Coinbase.
 9. Det var spårning av kryptovaluta som använts för att betala för drogerna, som gjorde att man från första början kom mannen på spåret.
 10. Ägaren till ett kanadensiskt växlingskontor för kryptovaluta hade gjort allt rätt, men när han plötsligt dog tog han med sig lösenordet i graven, och kundernas pengar frös inne.
 11. Ruta Ignatova, ”kryptodrottningen”, beskrevs som ett geni och hennes kryptovaluta skulle frälsa världen.
 12. Hon kallar den för ”The Bitcoin killer” och den lanseras som framtidens största kryptovaluta och framtiden för onlinebetalningar – den ska vara användarvänlig, den kommer att kunna användas globalt, den kommer att explodera.
 13. Denna metod att utvinna kryptovaluta, kallad proof–of–work, drar enorma mängder energi eftersom de specialiserade datorer som krävs för att hänga med i konkurrensen använder specialiserade kretsar som drar mycket ström.
 14. Han mötte hårt motstånd i kongressen när han frågades ut om bolagets aviserade kryptovaluta libra häromveckan.
 15. I slutet på januari meddelade Japans största börs som handlar med kryptovaluta Coincheck, att de blivit hackade på kryptovalutor till ett värde av 4,2 miljarder svenska kronor, innan anställda upptäckte stölden.
 16. Världens första statliga kryptovaluta petro förhandlas i Venezuela.
 17. I slutet av förra året meddelade Venezuelas regering att man som första land i världen skulle lansera en egen kryptovaluta, kallad petro.
 18. Genom Browsealoud, ett populärt pluginprogram som läser upp text på en hemsida, har hackarna lagt in en kod som gör att besökare på hemsidan hjälper till med att bryta Monera, en kryptovaluta som använder samma teknik som bitcoin.
 19. De gripna männens planer på att skapa kryptovaluta kunde dock avslöjas på ett tidigt stadium.
 20. Genom Browsealoud, ett populärt pluginprogram som läser upp text på en hemsida, har hackarna lagt in en kod som gör att besökare på hemsidan hjälper till med att bryta Monero, en kryptovaluta som använder samma teknik som bitcoin.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kryptovaluta är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är digital valuta en synonym till kryptovaluta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.