Synonymer till kryssprodukt

Vi känner till en synonym till kryssprodukt. Ordet kryssprodukt är synonymt med vektorprodukt och kan beskrivas som ”(linjär algebra) en tredimensionell vektor som är riktad vinkelrät, med positiv orientering, mot två givna tredimensionella vektorer, och med längd lika stor som arean av parallellepipeden som de givna vektorerna spänner upp”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kryssprodukt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kryssprodukt

  1. vektorprodukt

Vad är motsatsen till kryssprodukt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kryssprodukt.

Vad betyder kryssprodukt?

  1. (linjär algebra) en tredimensionell vektor som är riktad vinkelrät, med positiv orientering, mot två givna tredimensionella vektorer, och med längd lika stor som arean av parallellepipeden som de givna vektorerna spänner upp

Hur kan ordet kryssprodukt användas?

Det saknas exempel på hur kryssprodukt kan användas.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vektorprodukt en synonym till kryssprodukt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet kryssprodukt

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet kryssprodukt.

Bild med texten kryssprodukt