Synonymer till kunnat

Se även kan

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kunnat samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kunnat

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till kunnat.

Vad är motsatsen till kunnat?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kunnat.

Vad betyder kunnat?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av kunnat.

Hur böjs kunnat?

 1. kunnat

Hur kan ordet kunnat användas?

Det saknas exempel på hur kunnat kan användas.

Hur används ordet kunnat i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kunnat används i vanlig text.

 1. Endast ett fåtal av de över 300 på listan hade tidigare kunnat evakueras, utrikesdepartementet har dock inte velat bekräfta hur många.
 2. Även filmens regissör skadades i olyckan, men har nu kunnat lämna sjukhuset.
 3. På grund av deras hälsoläge har förhör med dem inte kunnat hållas än.
 4. Helikoptrar hovrar över staden och vid särskilt viktiga platser i staden, som synagogan, har polisens krypskyttar kunnat ses på taken.
 5. Vittnen har förhörts och polisen har även kunnat hålla ett kortare förhör med mannen, men det fanns under tidig morgon ingen misstänkt för våldsdådet.
 6. Vi tror inte att många asylsökande kunnat skaffa fram så många dokument som styrker identitet, ålder och hotbild som Yousaf.
 7. Därmed har det traditionella kommersiella upplägget kunnat appliceras även på den nya digitala konsten, säger hon.
 8. Tack vare vittnesuppgifter från Sophia och den person vars tomt älgarna stod på har han också kunnat förstå hela händelseförloppet.
 9. Meng har därmed kunnat lämna sin husarrest i Vancouver, Kanada, och efter nästan tre års processande kunnat flyga hem till familjen i Shenzhen, Kina, där även det privatägda telekomimperiet Huawei har sitt huvudkontor.
 10. Flera nätläkare har kunnat erbjuda låga taxor mot patienterna för digitala vårbesök med hjälp av utomlänsersättningen.
 11. När familjen är hemma efter en förlust har man kunnat gå ut med hunden och släppa tankarna.
 12. Genom 3D–reproduktioner har verk av konstnärer som Henri Matisse, Hieronymus Bosch, Li Wei, Lygia Clark och Jasper Johns kunnat visas.
 13. Intagna har fram till februari 2020 kunnat ta emot pengar från anhöriga som satts in på ett konto och kunnat användas för att handla i anstaltens eller häktets kiosk.
 14. Tales of Dominica må passa bra i helheten med sin varma gitarr och avslutande stråkar, men både den, och melankoliska Don´t want it, hade kunnat hittas i rätt många andra motsvarande artisters kataloger.
 15. Sydsudan är ett mycket bördigt land och har alltid haft stora skördar och man har också kunnat exportera livsmedel.
 16. – Vår 20–åriga insats hade kunnat avslutas på ett mer värdigt sätt, säger hon.
 17. I en tidigare intervju med Reuters har säkerhetsforskare vid Palo Alto Networks berättat att de kunnat bryta sig ur Azures brett använda system för containrar som används för att lagra program för användarna.
 18. – Det handlar om ledamöternas möjlighet att utöva ett uppdrag som de är valda till i demokratisk ordning av svenska folket, säger Norlén, som ändå tycker att riksdagen har kunnat fullfölja sitt uppdrag under pandemin.
 19. Det är första gången de har kunnat se varandras ansikten.
 20. – Jag gjorde allt jag kunde, det finns ingenting jag kunnat göra annorlunda som hade förändrat det som skedde.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?