kvävande

Kvävande kan beskrivas som ”det att kväva”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kvävande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till kvävande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till kvävande.

Motsatsord till kvävande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kvävande.

Vad betyder kvävande?

 1. det att kväva

Böjningar av kvävande

 1. kvävande
 2. kvävanden
 3. kvävandena
 4. kvävandenas
 5. kvävandens
 6. kvävandes
 7. kvävandet
 8. kvävandets

Exempel på hur ordet kvävande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet kvävande används i svenska tidningar

 1. Men en alltför stor politisk följsamhet är kvävande, konserverande och skadlig.
 2. Han har också levererat en reform av den rigida arbetsmarknaden, sänkt kvävande skatter på företagande och stöpt om det ineffektiva statliga tågbolaget SNCF.
 3. Grundtanken är inte dum, men för de allra flesta kvinnor är rådet ”välj bort den kvävande offentliga sektorn och satsa på din karriär i stället! Tänk på dig själv och ge aldrig upp dina högtflygande drömmar!” antagligen inte särskilt givande.
 4. Just det kvävande i denna norm är vad ”Total eclipse of the heart” undersöker tillsammans med en liten skara åskådare/medverkande i en liten villa­lägenhet i Spånga i Stockholms utkant.
 5. Hon förklarar att en ofrivillig avsugning skulle involvera en kvävande känsla.
 6. En exportblockad som omöjligen kan motiveras av rädsla för att vapen ska föras in i Gaza men som däremot fungerar som ett kvävande täcke över befolkningens möjligheter till återhämtning efter krigen.
 7. Hennes kvävande omsorger om de nära och kära driver dem på flykten.
 8. Även om regimens kultur­politik var kvävande och repressiv, gick många ­intellektuella med i partiet för att behålla jobbet ­eller få olika förmåner.
 9. Kärleken till Stephen Kings blodiga hämnarklassiker ”Carrie” blir här av den kvävande sorten, som inte inspirerar till nyskapande.
 10. Det är en dålig idé, för Alena åtföljs av skuggflickan Josefin som hemsöker henne med skuld, våldsamt klasshat och kvävande kärlek.
 11. I de tidiga filmerna som "Je tu il elle" och "Saute ma Ville" ser man en ung livlig nyfiken Chantal Akerman mellan en lust till livet och kvävande desperation.
 12. Tills en dag hennes systerdotter anländer med sin son, på flykt från ett kraschat förhållande, en misslyckad karriär och ett kvävande livstilsliv bland storstadens kreativa medelklass.
 13. Denna fru Landborg är mot sina två barn på en gång kall och kvävande svartsjuk.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kvävande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.