kvarvarande

Kvarvarande är synonymt med resterande och återstående och kan beskrivas som ”som finns kvar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kvarvarande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till kvarvarande

rest, resterande, återstående

Motsatsord till kvarvarande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kvarvarande.

Vad betyder kvarvarande?

 1. som finns kvar

Böjningar av kvarvarande

 1. kvarvarande

Exempel på hur ordet kvarvarande kan användas

 1. många gamla kvarter har rivits, så de kvarvarande husen är mycket värdefulla

Exempel på hur ordet kvarvarande används i svenska tidningar

 1. Med rekommendationerna sätter vi punkt för en på sina håll kvarvarande syn på vegetariska måltider som en intygspliktig kostavvikelse.
 2. Nu väntar den sista kvarvarande australiern i singelturneringen, och allt publiktryck det innebär.
 3. I sin ansökan till FCC ber Directv om tillåtelse att få göra detta utan att behöva dumpa satellitens kvarvarande bränsle, vilket annars är ett krav just för att minska risken för en explosion.
 4. Statsminister Erna Solbergs eget parti, konservativa Høyre (H), får elva ministerposter och de kvarvarande koalitionspartierna, liberala Venstre (V) och Kristelig Folkeparti (KRF), får fyra var.
 5. Mindhammar konstaterar att omkring 3 000 anställda har lämnat myndigheten bara i år och att läget för den kvarvarande personalen är ansträngt och exceptionellt.
 6. Även om hon just inte hade någon kontakt med sina kvarvarande släktingar, säger en av dem att han tycker att det är bra att de nu har fått besked om vad som har hänt.
 7. – Med dagens utsläppsnivåer är den kvarvarande budgeten slut om åtta år.
 8. En av få kvarvarande lokalägda tidningar är Lysekilsposten.
 9. Pres­sen under de där kvarvarande åren blir enorm, sammanfattar Liv Strömquist med hjälp av sociologen Eva Illouz.
 10. De kvarvarande kunderna möter bankens kriterier och att det därför inte har funnits skäl att avsluta kundrelationerna, heter det.
 11. Det utgörs av pergament som tillverkats av kalvskinn, och består av cirka 240 kvarvarande sidor (de antas tidigare ha varit över 270).
 12. Han hade ägnat det senaste året åt att detaljstudera några av antikens sista kvarvarande underverk.
 13. Sverigedemokraterna har med anledning av dessa kvarvarande problem föreslagit att Västra Götalandsregionens fem olika ambulansregioner i stället ska bli en enda för hela Västra Götalandsregionen.
 14. Det sista bygger på att Europaparlamentet och regeringarna i de kvarvarande EU–länderna kan komma överens om en ändringsbudget.
 15. Rörelseresultatet var 92,7 miljoner zloty (86,7) och nettoresultatet från kvarvarande verksamhet 50 miljoner euro (57,3).
 16. Numera kan man förundras över de kvarvarande byggnaderna, den bevarade köksträdgården, och förstås de jättelika och än i dag använda vintunnorna under valven.
 17. Och bankerna måste vara den sista kvarvarande kommersiella miljön utan bakgrundsmusik.
 18. Ett kvarvarande orosmoln är visserligen att frågan om framtida gränspassager mellan Irland och Nordirland ännu inte är löst.
 19. Därmed kan delegationerna på allvar kavla upp ärmarna för att börja tala om framtida handelsrelation i stället – där de kvarvarande EU–ländernas stats– och regeringschefer på fredag ska enas om sin förhandlingslinje.
 20. På tisdagen ska Michel Barnier presentera läget för EU–ministrarna från den 27 kvarvarande EU–länderna, EU27.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kvarvarande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är resterande en synonym till kvarvarande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?