Synonymer till kysk

Ålderdomligt.

Vi känner till 5 synonymer till kysk. Ordet kysk är en synonym till oskuldsfull och orörd och kan beskrivas som ”sexuellt avhållsam”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kysk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kysk

 1. jungfrulig
 2. naiv
 3. orörd
 4. oskuldsfull
 5. ren

Vad är motsatsen till kysk?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kysk.

Vad betyder kysk?

 1. sexuellt avhållsam

Hur böjs kysk?

 1. kysk
 2. kyska
 3. kyskare
 4. kyskast
 5. kyskaste
 6. kyske
 7. kyskt

Hur kan ordet kysk användas?

Det saknas exempel på hur kysk kan användas.

Hur används ordet kysk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kysk används i vanlig text.

 1. De vittnar om allt från bestraffningar för att de inte klär sig kyskt, frihetsbegränsningar på sociala medier och regler för vem de får umgås med.
 2. Regissören Farnaz Arbabi konstaterar att det inte förekommer några kysscener under dagens pass, bortsett från en kysk kompispuss mellan pjäsens olyckliga mormonpar.
 3. En kysk kärlekshistoria till kollegan Kadri (Ursula Ratasepp), till ett bildcollage av gardinuppsättningar, promenader och cykelturer luckrar också upp stenansiktet, fast bara något.
 4. Den som fått intrycket att klassicismen var marmorvit och kysk får göra en reservation åtminstone vad gäller det senare, och åtminstone när det gäller Thorvaldsen.
 5. Hos Warlikowski kläs hon motvilligt i kysk dräkt och förses med radband – men bara för att i slutscenen snitta sina ådror.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är oskuldsfull en synonym till kysk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på kysk

Ord som slutar på kysk