lämmel

Lämmel kan beskrivas som ”individ av någon art från släktgruppen lämlar (Lemmini) i underfamiljen sorkar (Arvicolinae), inom däggdjursordningen gnagare (Rodentia); knubbig gnagare med kort svans och lång päls, som ibland vandrar i stora skaror”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lämmel och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till lämmel

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till lämmel.

Motsatsord till lämmel

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lämmel.

Vad betyder lämmel?

  1. individ av någon art från släktgruppen lämlar (Lemmini) i underfamiljen sorkar (Arvicolinae), inom däggdjursordningen gnagare (Rodentia); knubbig gnagare med kort svans och lång päls, som ibland vandrar i stora skaror

Böjningar av lämmel

  1. lämlar
  2. lämlarna
  3. lämlarnas
  4. lämlars
  5. lämmel
  6. lämmeln
  7. lämmelns
  8. lämmels

Exempel på hur ordet lämmel kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet lämmel används i svenska tidningar

  1. Högarktiska vadare, exempelvis på Vitön eller längs Nordvästpassagen, löser sålunda uppgiften genom att kalasa på skelettdelar från lämlar och sorkar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till lämmel är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.