lämna in

Lämna in kan bland annat beskrivas som ”ge något till någon ansvarig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lämna in och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till lämna in

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till lämna in.

Motsatsord till lämna in

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lämna in.

Vad betyder lämna in?

 1. ge något till någon ansvarig
 2. (slang) dö

Böjningar av lämna in

 1. lämna in

Exempel på hur frasen lämna in kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen lämna in används i svenska tidningar

 1. De som inte gör det? Som ändrar sig, glömmer saker, inte kan lämna in blanketter i tid, blir sjuka, missbrukar, har ångest? Tja, trist för dem.
 2. Den ena skulle lämna in sin dator i en butik på Sveavägen, sedan skulle kompisarna mötas upp, kolla lite kläder.
 3. – Jag ser inget annat alternativ än att lämna in min avskedsansökan till hans majestät kungen, sade en tårögd Ziljstra under en sammankomst i parlamentet.
 4. Amnestin innebär att vem som helst kan lämna in oregistrerade och olagliga vapen eller ammunition till polisen utan att riskera straff.
 5. "De kriminella betalar inte eller får handgranater i vapenaffärer för att sedan gå in på en polisstation för att lämna in dem, det är inte ett seriöst förslag och kommer inte att ha någon effekt", säger han i en skriftlig kommentar.
 6. Den 2 maj är sista dagen att lämna in deklarationen om man nöjer sig med att få en eventuell skatteåterbäring under sommaren.
 7. Bara om de borgerliga öppet deklarerar att de tänker regera med stöd av Sverigedemokraterna kommer Löfven att lämna in sin avskedsansökan.
 8. De olika intressenterna kommer, enligt uppgift, erbjudas att lämna in anbud senare under 2016.
 9. – På måndag kommer jag att lämna in en begäran om mitt entledigande och statsministern har sagt att han kommer att acceptera detta.
 10. ”Jag kommer när jag tycker det passar” Göran Persson om varför han väntade till efter klockan 16 med att lämna in sin avskedsansökan dagen efter valnederlaget 2006 (försenade nya regeringsbildningen med en dag).

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till lämna in är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.