längs

Längs är synonymt med utmed och längsmed och kan beskrivas som ”utmed, utefter”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av längs och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till längs

längsmed, utmed

Motsatsord till längs

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till längs.

Vad betyder längs?

 1. utmed, utefter

Exempel på hur ordet längs kan användas

 1. de höll sig mest längs kusten när de seglade

Exempel på hur ordet längs används i svenska tidningar

 1. Ett råd är att vara nykter, ett annat att simma längs strandkanten, där man bottnar.
 2. Under midsommardagen väntas ännu mer kraftiga regnoväder framför allt längs Västkusten.
 3. En rysning ilar längs ryggraden.
 4. Dessa laddas med el från sol– och vindkraftverk längs med kanalerna och när en pråm behöver energihämtar de upp en container och lämnar den urladdade i retur.
 5. Vi ser verkligen fram emot att få hjälpa kommunen att automatisera och modernisera sina arbetssätt och att få vara deras partner längs hela resan, säger Klas Fokine, vd för B3 Automate.
 6. På den panamerikanska motorvägen från norr till söder längs hela den sydamerikanska kontinentens västra kust ska laddstationer förse fordon med el och på sikt med vätgas.
 7. Fraktfartyget som varit hans hem de senaste månaderna färdas just nu längs den latinamerikanska stillahavskusten.
 8. Kina har i hög utsträckning lyckats få smittspridningen under kontroll men de senaste veckorna har viruskluster rapporterats längs gränsen mot Ryssland i nordost och rädslan för en andra våg är stor.
 9. Ändå kan det bli tvärstopp längs vägen.
 10. Enligt uppgift till DN har kulor även hittats på andra håll längs västkusten.
 11. Jag misstänker att man tappat bort förmågan, slängt bort sig själva längs vägen av valfrihetsmantran och reformer för näringslivet.
 12. Och ingen kommer ens se de glesa leden stryka fram längs Storgatan till torget med den gamla statyn och rosorna som ska delas ut.
 13. Tidvis har det varit så mycket bilar att parkeringsplatserna inte räckt till och besökarna har i stället parkerat längs med vägarna, berättar Anna.
 14. Då ser föraren att Carolyn Siegel har kilat fast handen i dörrspringan och börjat springa längs med vagnen.
 15. Han begrep inte att jag följde André Bretons Nadja längs de gator där de älskande gått.
 16. New Yorks viruskarta blir mörkare längs exakt samma linjer som den skulle ha blivit om nyanserna av lila speglat inte infektion och död utan inkomstnivåer och skolrankningar.
 17. Marieholmsgatan sträcker sig längs älven mellan centrala Göteborg och Gamlestaden och har under arbetet med att bygga mynningen till den nya tunneln inte kunnat hållas öppet.
 18. – När väderleksrapporten visar att det ska blåsa 25–30 meter per sekund längs kusten borde man förstå att man inte ska ge sig ut, säger Christer Wahlström på räddningscentral Mitt, till Aftonbladet.
 19. – Det har blåst upp längs med västkusten och vi har sett upp till 21 meter per sekund på några håll.
 20. Av de drygt sex miljoner invånarna bor i stort sett alla längs Medelhavskusten.
 21. Samtidigt drar vinden upp vattennivåerna längs stora delar av den svenska kusten, särskilt i Norra Kvarken och Bottenviken.
 22. En rejäl portion självförtroende är nog precis vad som behövs längs vägen.
 23. Polisen har beslagtagit 50 kilo sprängmedel som hittades av en privatperson i terrängen längs E18 utanför Västerås i slutet av januari.
 24. Grusvägen slingrar sig längs med vattenlinjen ut mot rasområdet.
 25. Svartmunnad smörbult är en mycket framgångsrik invasiv fiskart som håller på att etablerat sig längs den svenska västkusten.
 26. ”Nya stambanor för höghastighetståg ska färdigställas så att Stockholm, Göteborg, Malmö och regioner och städer längs med och i anslutning till banans sträckning bättre knyts samman med moderna och hållbara kommunikationer.
 27. I bilen färdas en man som tar till flykten och kan gripas efter att ha slängt en laddad pistol längs Kungsgatan.
 28. Denna teknik är billigare, effektivare, energisnålare och enklare att rulla ut än att sätta upp traditionella 5G–basstationer längs tågrälsen.
 29. Finns det något tillfälle längs vägen när du hittade just din grej?.
 30. Förr fanns det vitryggar i nästan hela Sverige men sedan flera år finns de framförallt i Värmland, vid nedre Dalälven och längs Norrlandskusten.
 31. – Vi har några väldigt fina platser längs kusten, och längs Luleå– och Råneås älvdalgångar.
 32. Vi tittar på placeringen av arenorna och hur man bäst använder marken längs Mölndalsån.
 33. Vid sjutiden kontaktade pojkens föräldrar polisen och berättade att de med hjälp av en spårningsapp såg att mobilen rörde sig längs en väg söder om Höör.
 34. Runt 30 000 personer demonstrerade längs med Sydneys gator för att få regeringen att lägga i en högre växel i klimatarbetet och reduceringen av kolexporten.
 35. I norr tar snö och regn längre tid på sig att passera österut, och det är risk för regn på kall mark och därmed ishalka i mellersta Norrland och vidare upp längs Norrlandskusten.
 36. De har böjts och skickats på lagning, blivit påklädda och 2006 sågades den ena kvinnan av längs fotknölarna.
 37. Senast i helgen sågades statyn av längs med fotknölarna.
 38. ”En ny civilisation” längs kusten till Röda havet.
 39. Blöt längs ryggen och benen.
 40. Åndalsnes ligger längs kusten, i höjd med svenska Sundsvall, och även i Sunndalsøra, några mil nordöst om Åndalsnes, uppmättes skyhöga 18,4 grader.
 41. I delstaten New South Wales väntas starka vindar längs kusten på nytt skapa ett skarpt nödläge på lördagen i samband med att temperaturen stiger.
 42. Ytterligare tre dödsfall bekräftades i delstaten New South Wales på nyårsdagen, vilket gör att antalet döda i bränderna längs med delstatens sydkust de senaste dagarna nu är uppe i sju.
 43. – Nyårsfirandet i Sydney har inget att göra med bränderna längs kusten, sade han.
 44. Rusande havsvatten längs gatorna i historiska kvarter.
 45. Flera byggnader längs med huvudgatan eldhärjades.
 46. I ungefär två veckor hade de varit ute och cyklat när de en morgon åter gav sig ut längs den namibiska landsvägen, som norska VG tidigare skrivit om.
 47. – Här har vi en kvinnlig läkare som ska cykla längs kusten iklädd bunad för att stödja vår kamp.
 48. Hur kan det göra så här ont i hela kroppen av att bara springa längs en innerstadstrottoar? Hur kan jag må så här jävla risigt?.
 49. På lördagen blir det plusgrader långt upp längs Norrlandskusten.
 50. Via kameran kan ägaren skapa gränser längs gräsmattan som maskinen sedan arbetar innanför.
 51. Vi älskar att promenera, springa eller simma längs med den långa gyllene stranden som också bjuder på ett rikt fiskliv.
 52. I övrigt blir det mest uppehåll och det kan faktiskt spricka upp här och var, men det kommer också bli en del regnskurar längs Västkusten och Östra Svealand, säger meteorologen Tora Tomasdottir på Storm.
 53. Varje dag kommer jag att hitta nya små stigar att promenera längs med, där små porlande bäckar, fågelkvitter och endast naturen omsluter mig.
 54. I andra änden av Indiska oceanen orsakar den översvämningar längs den afrikanska östkusten.
 55. – Det har varit bra längs hela vägen.
 56. Masken trivs nämligen bäst under marken, längs stränder och gyttjiga kustremsor.
 57. Polisens övervakningskameror visade sedan hur paret, en man och en kvinna, stannar bilen framför en judisk kosherbutik på Martin Luther King Drive efter att ha passerat flera andra butiker längs vägen, skriver nyhetsbyrån AP.
 58. Vid 20–tiden släpptes trafiken åter på längs sträckan.
 59. Sedan 1900–talets mitt har världshavens syrenivåer redan minskat med mellan 1 och 2 procent, vilket sammanfaller med övergödning längs kustområden världen över.
Ordet längs uppdaterades 2020-06-21.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till längs är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är utmed en synonym till längs. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.