lätthet

Vi hittade en synonym till lätthet. Ordet lätthet är synonymt med enkelhet och kan bland annat beskrivas som ”det att inte medföra några problem eller svårigheter”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lätthet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till lätthet?

 1. enkelhet

Vad är motsatsen till lätthet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lätthet.

Vad betyder lätthet?

 1. det att inte medföra några problem eller svårigheter
 2. tillstånd av minimal ansträngning eller utan bekymmer

Hur böjs ordet lätthet?

 1. lätthet
 2. lättheten
 3. lätthetens
 4. lätthets

Hur kan ordet ordet lätthet användas?

 1. hon springer med lätthet en mil om dagen

Hur används ordet ordet lätthet i svenska tidningar?

 1. När han gled över 5,92 siktade han på att förbättra sitt eget svenska inomhusrekord med en centimeter till 6,01, vilket klarades med lätthet.
 2. Jag håller tummarna för att känslan av lätthet både i kropp och huvud inte är borta i morgon.
 3. Här gestaltas utsattheten och smärtan hos den som älskar förgäves med brutal skärpa, samtidigt som dikterna bär på en obegriplig lätthet.
 4. Visst han berättade att han hade flera sjukdomar men med sedvanlig lätthet, Classes adelsmärke.
 5. Kanske är det därför han med större lätthet än många andra operasångare rör sig mellan Wagneroperor, Mahlersånger och Sinatrastandards.
 6. I filmen kunde han ju med lätthet döda hundratals nazister bara på en natt.
 7. Enligt Christopher Kullenberg, expert på dataanalys av sociala medier, skulle Google med lätthet kunna känna igen och stoppa filmklippen även när andra eller nya användare laddar upp dem.
 8. Det är den fantastiska lätthet, the ease, med vilken all denna sofistikerade komplexitet i dag hanteras som enligt Wharton gjort att ”the chemsex culture has boomed”.
 9. Filmens vackra budskap är inte desto mindre den paradoxala lätthet med vilken Tomas ställer sig vid sidan av det som tynger honom.
 10. Med rena linjer, ett slags lätthet i designen och smarta lösningar för snart alla delar av ett hem hittade Ingvar Kamprad vägen till folkens hjärtan.
 11. Istället för att fortsätta med att direktsända radio – som jag tycker väldigt mycket om och har gjort med en svävande lätthet – har jag medvetet valt något som jag för tillfället gör med sammanbiten möda.
 12. Bengt var lärd som få och rörde sig med lätthet inom den hedniska och kristna, förklassiska klassiska och efterklassiska antika världen.
 13. – Det är ju inte helt okej, att man med lätthet ska kunna ändra de här cyklarna så att de går i ännu högre hastighet.
 14. Bengt var lärd och rörde sig med lätthet inom den hedniska och kristna, förklassiska klassiska och efterklassiska antika världen.
 15. Hon fick sitt genombrott i ”Varats olidliga lätthet” 1988, har fått en birolls–Oscar för ”Den engelska patienten” 1997 och samarbetat med många stora världsregissörer.
 16. Ändå finns det en lätthet och en humor.
 17. En laddning räcker med lätthet till Umeå 23 mil bort, men sedan krävs uppladdning i 40 minuter för att kunna köra tillbaka.
 18. I dag kan därför politiska partier med lätthet acceptera att dess representanter uttrycker sig kränkande, sårar meningsmotståndare och lägger sig i saker de tidigare såg sig för goda för att tala om.
 19. Det ena gav det andra, lättheten i brotten stimulerade till fortsatt verksamhet.
 20. Men det betyder inte att alla som så önskar med lätthet kan utveckla egna, häftiga, prylar.


Mer information om lätthet och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är enkelhet en synonym till lätthet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.