Synonymer till lättviktig

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lättviktig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till lättviktig

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till lättviktig.

Vad är motsatsen till lättviktig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lättviktig.

Vad betyder lättviktig?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av lättviktig.

Hur böjs lättviktig?

  1. lättviktig

Hur kan ordet lättviktig användas?

Det saknas exempel på hur lättviktig kan användas.

Hur används ordet lättviktig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet lättviktig används i vanlig text.

  1. Även om det är onödigt att jämföra framstår Winona Ryders glittriga tolkning av Jo i ”Unga kvinnor” anno 1994 som otroligt lättviktig i skenet av detta.
  2. Dess järnskelett hade klätts i koppar som först hade hettats upp och sedan bearbetats med trähammare, en för sin tid innovativ teknik som gjorde hela konstruktionen extremt lättviktig men ändå stabil.
  3. Det finns en och annan riktigt lättviktig 15–tummare, men de allra flesta väger in på någonstans mellan strax under två och upp till tre kilo.
  4. Hon har sålt flera miljoner böcker och har beskyllts för att vara lättviktig och överklass, men när jag träffar Denise Rudberg kommer en helt annan person fram.
  5. En av många utmaningar för Nasa och andra rymdbolag med siktet inställt på Mars är att hitta en strömkälla som är pålitlig nog att försörja en koloni med ström, samtidigt som den är lättviktig och kompakt nog att rymmas ombord på en rymdfärja.
  6. Av vissa kritiker avfärdades hon som lättviktig och kommersiell, innehållslös – men hon hade en alldeles särskild ton, lite andlös men aldrig utan riktning.
  7. Nya stjärnskottet Ester Claesson, som imponerade i Ouzounidis tolkning av Elfriede Jelineks ”Winterreise” på denna scen i våras, får i sammanhanget en något mer lättviktig roll – men bjuder samtidigt på små ljuvligt komiska fickor som ger rytm och tempo.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?