Synonymer till långrandig

Vi känner till 3 synonymer till långrandig. Ordet långrandig är en synonym till tradig och tröttsam och kan beskrivas som ”långtråkig”. Ordet är motsatsen till stenstil.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av långrandig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till långrandig

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet långrandig och kan ofta användas istället.

 1. tradig
 2. tråkig
 3. tröttsam

Vad är motsatsen till långrandig?

Motstatsord kallas även för antonymer och är ord med just motsatta betydelser.

 1. stenstil

Vad betyder långrandig?

 1. långtråkig

Hur kan ordet långrandig användas?

Följande exempelmeningar visar hur långrandig kan användas.

 1. en långrandig talare

Hur används ordet långrandig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet långrandig används i vanlig text.

 1. Eric Ericsons är makalös som spelets gränslösa komediant och busfrö Papageno i babyblå skinnpaj, långrandiga tjafs och blank rockpage, flankerad av sin färgstarka kompanjon Carina M Johansson.
 2. Hans bitterhet slår igenom för mycket och han har inte tillräckligt bra redaktörer den här gången för att ansa detaljfloran, som blir långrandig och ineffektiv.
 3. Hans anekdoter från Bachkörens världsturnéer eller Kinamissionärers äventyr var alltid underhållande och aldrig långrandiga.
 4. Redan under sitt öppningstal uppmuntrade galans värd Jimmy Kimmel vinnarna att inte bli för långrandiga under sina tacktal – kortaste talet skulle få glida hem på en vattenskoter.
 5. En process i domstol behöver dock inte bli en långrandig historia och kan avgöras utan en huvudförhandling, även om det är huvudregeln.
 6. Och då som nu är det enklare att fånga publiken genom att sätta ihop saker de redan är bekanta med, än att börja någon långrandig presentation om en centralamerikansk böna med referenser som få av gästerna begriper.
 7. Man sitter i ett sällskap och berättar en historia och hör liksom utifrån att man är på väg att bli väldigt långrandig.
 8. Det är bara resultatet som räknas, vägen dit kan vara full av återvändsgränder och villospår som kan ta tusentals arbetstimmar i anspråk, ungefär som i en långrandig deckare.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tradig en synonym till långrandig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är stenstil motsatsen till långrandig.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på långrandig

Bild till ordet långrandig

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet långrandig.

Bild med texten långrandig