låssmed

Låssmed kan beskrivas som ”yrkesman som tillverkar låscylindrar, kopierar nycklar, monterar lås och hjälper till när personer tappat sina nycklar och inte kommer in”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av låssmed och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till låssmed

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till låssmed.

Motsatsord till låssmed

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till låssmed.

Vad betyder låssmed?

  1. yrkesman som tillverkar låscylindrar, kopierar nycklar, monterar lås och hjälper till när personer tappat sina nycklar och inte kommer in

Böjningar av låssmed

  1. låssmed
  2. låssmeden
  3. låssmedens
  4. låssmeder
  5. låssmederna
  6. låssmeders
  7. låssmeds

Exempel på hur ordet låssmed kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet låssmed används i svenska tidningar

  1. En låssmed fick rycka ut.
  2. Polisen fick inte tag på vaktmästaren eller någon låssmed och tvingades bryta upp dörren till kyrkan för att komma in.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till låssmed är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

ordguru är en gratis synonymordbok med fler än 90 000 svenska synonymer.
Kontakta oss.