låta

Synonymer till låta

bevilja, ljuda, tillåta, unna, väsnas

Motsatsord till låta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till låta.

Vad betyder låta?

 1. tillåta
 2. föreslå något
 3. bestämma sig för något; beordra något
 4. (matematik) införa en matematisk beteckning
 5. producera och ge ifrån sig ett ljud
 6. förefalla, tyckas

Exempel på hur låta används i svenska tidningar

 1. Vid det förra försöket att få till fredsförhandlingar, i september i schweiziska Genève, lät rebellerna helt enkelt bli att dyka upp.
 2. Den som inte vill smacka på med knallrosa i ett helt rum kan göra en modern tolkning och låta både möbler och väggar gå i mjuka pastellfärger i olika nyanser.
 3. Som ett av sina första beslut lät Omlo, som han även kallas, öppna det luxuösa presidentpalatset Los Pinos med tillhörande trädgårdar för allmänheten.
 4. Överenskommelsen mellan Kina och USA att under 90 dagar låta bli någon höjning av handelstullar fick världens börser att lyfta och Dow Jones–index i USA är inledningsvis upp 1,4 procent.
 5. Enligt Gunilla Gustavs, pr–ansvarig på Cevt, är det en del av företagets innovationsarbete att låta två världar, fordon och gaming, mötas.
 6. Det handlar inte om att tänka positivt eller gilla läget, utan att acceptera att känslan eller tanken kom men inte låta den styra hur du går vidare.
 7. Men efter sin första låt byter han gitarr med Fatou Seidi Ghali och sedan är det hon som för, vilket är en lite större sensation än man kanske förstår långt borta i Nordeuropa.
 8. I detta fall hade poliserna inte inhämtat något samtycke från passagerarna på bussen utan bara låtit bli att fotografera dem som sagt ifrån och istället filmat dem på håll.
 9. Om Jan Björklund, för att få en ministerpost och rädda sig själv kvar som partiledare, låter Liberalerna gå in som stödparti åt Socialdemokraterna, kommer väljarnas dom i nästa val att bli stenhård.
 10. – Min trädgård är ett andrum, den är avkoppling, lek och humor, den låter mig arbeta med kroppen och skapa med form och färg.
Källor

Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av låta

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är väsnas en synonym till låta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.