Synonymer till låta

Vi känner till 5 synonymer till låta. Ordet låta är en synonym till väsnas och tillåta och kan bland annat beskrivas som ”tillåta”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av låta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till låta

 1. bevilja
 2. ljuda
 3. tillåta
 4. unna
 5. väsnas

Vad är motsatsen till låta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till låta.

Vad betyder låta?

 1. tillåta
 2. föreslå något
 3. bestämma sig för något; beordra något
 4. (matematik) införa en matematisk beteckning
 5. producera och ge ifrån sig ett ljud
 6. förefalla, tyckas

Hur böjs låta?

 1. lät
 2. läts
 3. låt
 4. låta
 5. låtas
 6. låter
 7. låtit
 8. låtits

Hur kan ordet låta användas?

Det saknas exempel på hur låta kan användas.

Hur används ordet låta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet låta används i vanlig text.

 1. Det är givetvis en utmanande uppgift att ta fram mjukvaran som ska imitera människans fingerfärdighet – Dextrous Robotics tror sig dock ha ett system som kan låta dem utveckla en färdig produkt snabbare än konkurrerande lösningar.
 2. – Sjöfartsverket tänkte då att vi har ju faktiskt system med både gps och med radio, varför inte låta de här systemen gå samman och att man har en stor röd knapp som man kan trycka på så går det iväg ett nödanrop digitalt, säger Fredrik Norén.
 3. Riksbanken låter styrräntan ligga kvar.
 4. Hanna Hellquist flyttade hem till Grums och började gå i fleecekläder, slutade tvätta håret och lät hönsen bo i köket.
 5. I hans hemstad Kumla är problemen så stora att SJ hotar att inte låta tågen stanna.
 6. Därför lät åklagaren bli att väcka åtal, med hänvisning till särskilda skäl.
 7. ”Det verkar som om jag fått en kille”, sade jag veckan efter till min far på telefon och lät honom veta att jag minsann tog det hela rätt coolt och tänkte vänta och se ifall det verkligen var något.
 8. Frågan är hur vi kan undgå att låta våra hjärnor göda vår pensionsoro, när ändå så pass många pensionärer upplever att de klarar sig rätt okej på sina pengar.
 9. Det är god forskningssed att inte låta denna separation vara mer än tre minuter och ifall något barn börjar skrika förtvivlat skickar man in omsorgspersonen tidigare.
 10. Att ge sig in i en tigerbur med en spruta i högsta hugg låter inte särskilt lockande.
 11. – Det är många som ringt som hört smällar som lät som att de kom från vapen.
 12. Forskarna bakom debattartikeln i Dagens Nyheter hänvisar bland annat till utbrott av covid–19 i två israeliska skolor, vilket har resulterat i att landet nu uppmanar alla föräldrar att låta vaccinera sina barn.
 13. Vi var också med i ”Så ska det låta” och tävlade tillsammans.
 14. Dryga 7000 grönvita supportrar lät som 30 000 när de drog i gång ramsorna tidigt inför Hammarby–Halmstad.
 15. Publiken på Tele2 Arena lät som många fler än vad de var, vilket hördes när Hammarby gjorde sitt mål Halmstads tränare Magnus Haglund uppskattade publiken, till viss del.
 16. Det låter otroligt, men uppgiften bekräftas från flera håll.
 17. Det är en testbädd som invigdes i början av juni och som låter företag och organisationer testa sina system för att se om de är byggda på rätt sätt.
 18. Mina knapptryck registreras alldeles för många millisekunder för sent och ljudet har för vana att spraka ungefär så där som det låter när blixten slår ned.
 19. Så låt oss göra det, säger hon.
 20. Eller ”uthållig försörjning” som Anna föreslog, eftersom ”hållbarhet lät så fluffigt”.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är väsnas en synonym till låta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.