löpande

Vi hittade 5 synonymer till löpande. Ordet löpande är en synonym till pågående och springande och kan bland annat beskrivas som ”presensparticip av löpa; som löper”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av löpande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till löpande?

 1. fortgående
 2. fortskridande
 3. kontinuerlig
 4. pågående
 5. springande

Vad är motsatsen till löpande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till löpande.

Vad betyder löpande?

 1. presensparticip av löpa; som löper
 2. avledning till verbet löpa; det att löpa

Hur böjs ordet löpande?

 1. löpande
 2. löpanden
 3. löpandena
 4. löpandenas
 5. löpandens
 6. löpandes
 7. löpandet
 8. löpandets

Hur kan ordet ordet löpande användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet löpande i svenska tidningar?

 1. Resterande kapital går till företagets löpande verksamhet och emissionskostnader, samt marknadsföring och försäljning.
 2. Vi har löpande livemöten med vår vd Sven där han berättar om läget inom koncernen och alla medarbetare kan ställa frågor.
 3. – Man ska definitivt använda det vaccin man har, det finns ingen anledning som det ser ut i dag, att spara vaccin för framtida bruk, utan allt talar för att vi kommer ha löpande leveranser, sade statsepidemiolog Anders Tegnell på tisdagens presskonferens.
 4. Atea uppger att man inom ramen för avtalet ska bistå såväl beställare som licensansvariga med sakkunskap, och även ge information och rådgivning i såväl löpande som strategiska ärenden.
 5. Informationen – som Dagens Nyheter använder – över smittade och avlidna kommer från Johns Hopkins–universitetets digitala världskarta som uppdateras löpande.
 6. – Vi har ett löpande samarbete hela tiden med Ståthållarämbetet och då ingår hur dispositionsrätten ska tillämpas i olika situation.
 7. När det gäller Xbox Series X levererar vi konsoler löpande.
 8. Destinationer ska ha en löpande dialog med den lokala vården, och gemensamt ta fram rutiner för hantering av insjuknande på plats.
 9. Sedan början av oktober hade en europeiska läkemedelsmyndigheten EMA en ”löpande granskning” av vaccinet.
 10. I Hedeviken i Härjedalen uppmättes 12,2 grader, och i Värmland, Småland och Blekinge slogs rekord på löpande band.
 11. Trafikverket har mängder av medarbetare ute vid vägarna som gör löpande bedömningar.
 12. – Det är för att vi inte har sett det trycket tidigare år, men vi följer trafikläget löpande över hela dygnet, säger Mette Ramquist.
 13. Förvaltningen kommer att följa utvecklingen löpande och se hur det utvecklar sig.
 14. Vi har löpande dialog kring dem med berörda kommuner och lägger – trots att särbehandlingen av oss ofta är uppenbar – stor vikt vid att vara tillmötesgående och transparenta.
 15. – Vi utvärderar löpande intressanta möjligheter och lägen, och Norrköping är en av de orter där våra analyser visar att vi har stor potential.
 16. I dagboken försöker Åsa Linderborg förstå hur metoo–revolutionen på bara några veckor svepte med sig mediehusen och resulterade i uthängningar som senare klandrades på löpande band.
 17. Vi värdesätter också det stöd vi får löpande från våra befintliga investerare och ser fram emot att fortsätta med att skapa ett digitalt ekosystem för företag i hela Europa.
 18. Vi har haft löpande kontakt sen pandemin bröt ut.
 19. Peter Englund citerar ur hyllkilometrarna i fotnoter och löpande text.
 20. Statistiska centralbyrån (SCB) sammanställer befolkningsstatistik löpande utifrån Skatteverkets folkbokföringsregister.


Mer information om löpande och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är pågående en synonym till löpande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.