löpare

Vi hittade 3 synonymer till löpare. Ordet löpare är en synonym till sprinter och duk och kan bland annat beskrivas som ”idrottsman som löper ”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av löpare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till löpare?

 1. atlet
 2. duk
 3. sprinter

Vad är motsatsen till löpare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till löpare.

Vad betyder löpare?

 1. idrottsman som löper 
 2. avlång (dekorativ) duk
 3. en pjäs i schack
 4. person som utövar löpning som intresse eller professionellt
 5. (schack) spelpjäs i schack som rör sig längs diagonaler
 6. långsmal duk

Hur böjs ordet löpare?

 1. löpare
 2. löparen
 3. löparens
 4. löpares
 5. löparna
 6. löparnas

Hur kan ordet ordet löpare användas?

 1. löparna går diagonalt på brädet

Hur används ordet ordet löpare i svenska tidningar?

 1. Filmen, som är baserad på den sanna historien om de brittiska löparna Eric Liddell och Harold Abrahams under OS 1924, belönades med fyra Oscarsstatyetter, bland annat för Bästa film.
 2. Jag slog flera bra löpare men blev slagen i spurten av engelsmannen.
 3. Dopningsanklagade löparen misstänktes i friidrottskretsar.
 4. En av de som ställde sig undrande till Fsihas snabba väg till toppen var den norska löparen Filip Ingebrigtsen som kom tolva i samma mästerskap.
 5. ”Jag har inte varit utomhus på flera dagar, och i dag står jag inte ut med att sitta still längre!” skrev löparen på sociala medier, enligt The Guardian.
 6. Han tränade med brittiska, belgiska och amerikanska löpare, och fick bland annat springa ett distanspass med den brittiske legendaren Mo Farah, dubbel OS–medaljör på 5.
 7. Nu finns så kallade löpare anställda i huset för att täcka upp tillfälliga luckor i bemanningen.
 8. Enligt New York Times undersökning har löpare med skorna sprungit 4 till 5 procent snabbare.
 9. Många orienterare är konkurrenskraftiga löpare också utan karta och kompass.
 10. – Planeringen är att vi startar vår direktsändning en stund innan startskottet går vid klockan 13, och avslutar först när siste löpare har gått i mål runt 19, berättar Ulf Niklasson.
 11. Enligt friidrottsjournalisten Pim Bijl på Algemeen Dagblad så var Ghafoor en av de löpare som på förhand var given i det holländska stafettlaget.
 12. En löpare i hans träningsgrupp tog dubbla VM–guld, men fick också svara på dopningsfrågor efter skandalen.
 13. Eftersom det krävs fem deltagare i skidstafetten i vinter, men bara fyra löpare för kvartetten och ingen i laget ville stå över sprang Team Ekan med två lag.
 14. Men i lördagens final på 800 meter fick han se sig besegrad – men bara av en löpare.
 15. "Simon och de andra löparna är klara för att möta folkhavet vid Frognerseteren och på stadion", skriver landslagstränaren Tor Arne Hetland i ett sms till NTB.
 16. Tidigare i VM i Birmingham diskades samtliga löpare i ett försöksheat för antingen tjuvstart eller att ha sprungit på fel bana.
 17. Men när det är kluriga saker som ska lösas så kan det gå riktigt galet, säger löparen Malin Ewerlöf som tävlar i friidrottslaget.
 18. Enligt en studie från Oxford–universitetet, där man studerade 2000 personer som sprungit London Maraton såg man en svagt positiv effekt på tiden hos de löpare som hade haft sex dagen innan loppet.
 19. Bordet piffat med en grön löpare ovanpå en grön duk, uppdukat med ukrainska piroger och ugnsbakad fisk med lök– och tomatsås.
 20. Det var löpare som inte hade det behovet.


Mer information om löpare och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sprinter en synonym till löpare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.