lördag

Lördag kan beskrivas som ”veckans sjätte dag”. Ordet används i uttrycket ”i lördags” som betyder ”förra (senaste) lördagen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lördag och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till lördag

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till lördag.

Motsatsord till lördag

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lördag.

Vad betyder lördag?

 1. veckans sjätte dag

Hur används lördag i uttryck?

 1. i lördags = förra (senaste) lördagen
 2. på lördag = nästa (närmaste) lördag

Böjningar av lördag

 1. lördag
 2. lördagar
 3. lördagarna
 4. lördagarnas
 5. lördagars
 6. lördagen
 7. lördagens
 8. lördags

Exempel på hur ordet lördag kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet lördag används i svenska tidningar

 1. Ilskan växer mot regeringen i Libanon efter de omfattande explosionerna i Beirut och en demonstration är att vänta i staden under lördagen.
 2. Till en början var det totalt stopp i trafiken, men vid niotiden på lördagen kunde den återupptas i begränsad omfattning.
 3. Under lördagen var 18 personer allvarligt skadade, enligt Reuters.
 4. Ett större slagsmål utbröt under en bilträff i Västerås under natten till lördag, skriver Aftonbladet.
 5. Finland slopade på lördagen helt begränsningar för offentliga evenemang och rekommendationen om hemarbete.
 6. Men vad händer med Zlatans framtid i klubben? Svensken fyller 39 år i oktober och efter lördagens match står han nu utan kontrakt.
 7. Efter nästan fem månader utan hockey var det på lördagen dags för nedsläpp när Stanley Cup–slutspelet startade med de första play in–matcherna.
 8. På lördagen satte hon nytt svenskt rekord när hon hoppade 4,83.
 9. När? Play in till Stanley Cyp–slutspelet inleds på lördag.
 10. På lördag drar Stanley Cup–slutspelet – med sitt nya coronaformat – i gång.
 11. Han fick kolik på lördag eftermiddag och även om alla insatser gjordes så gick hans liv inte att rädda”, skriver Knutsson Trotting.
 12. Cagliari väntar i den sista omgången på San Siro på lördag.
 13. Beskedet kom med kort varsel på lördagen efter att regeringen uppmärksammat en plötslig ökad smittspridning i bland annat Katalonien och Galicien.
 14. Delstatsregeringen undersöker också om man också ska anmäla staten för en enskild händelse förra lördagen.
 15. Charles Michel lade fram ett kompromissförslag i lördags om att 450 miljarder ska fördelas som bidrag och 300 erbjudas som lån.
 16. Diskussionerna avbröts senare och återupptas på lördag kl 11, twittrade Barend Leyts, presstalesperson för Europeiska rådets ordförande Charles Michel.
 17. Mötet återupptogs strax före lunch på lördagen, toppmötets sista dag.
 18. På lördagen gjorde prinsen comeback när Porsche Carrera Cup hade premiär på Falkenbergs motorbana, och det blev en premiär över förväntningarna.
 19. På första kastet utav sex lyckades 29–åriga spjutkastaren Kim Amb kasta nytt årsbästa vid tävlingen Vårkastet på lördagen.
 20. Polisen skriver på sin hemsida att kvinnan hade kört bil ned till Stafsinge strand på lördagen för att ta en promenad.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till lördag är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.