löv

Vi hittade en synonym till löv. Ordet löv är synonymt med blad och kan bland annat beskrivas som ”blad  på träd och buskar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av löv samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till löv?

 1. blad

Vad är motsatsen till löv?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till löv.

Vad betyder löv?

 1. blad  på träd och buskar
 2. (botanik) blad på träd och buskar; används oftast om färdigvuxna blad eller blad som har fallit

Hur böjs ordet löv?

 1. löv
 2. löven
 3. lövens
 4. lövet
 5. lövets
 6. lövs

Hur kan ordet ordet löv användas?

 1. hon var ute i trädgården och krattade löv

Hur används ordet ordet löv i svenska tidningar?

 1. Vinden ven, röda löv singlade ned på gräsmattan.
 2. Coronans tid är ännu inte över när löven börjar torka och skiftar mot rött.
 3. De nedfallna löven och kvistarna blir till ett lager matjord, i skogen kallad förna, där även massvis av döda småkryp attraherar en rad nedbrytande organismer.
 4. Någon av de där garanterna för en tryggad ålderdom som det alltid görs reklam för på tv mot en fond av höstliga landskap, fulla med fallande löv.
 5. Om du står vid en skogssjö och ser klart vatten med löv på botten som inte multnar – då är vattnet sannolikt alltför surt för mycket av det naturliga livet.
 6. Kanske ska jag erkänna att jag inte kommer att räfsa löv eller grovstäda de gemensamma utrymmena i källaren i år.
 7. Vi ser inget uppenbart hinder men operatören Pal Singh, som övervakar bussens framfart, säger att bussen ibland reagerar på virvlande löv eller fåglar.
 8. Skalbaggsforskaren Mikael Sörensson vid Lunds universitet har tillsammans med en spansk forskarkollega sållat bland löv och i komposter för att samla in arter av de pyttesmå fjädervingarna.
 9. Den svåra halka som blöta löv ställer till med rälsen gör det riskabelt att köra tågen, men har även medfört skador på vagnarna.
 10. Men cykelbanan mellan Gamla Ullevi och Järntorget (allén) är livsfarlig! Just nu ligger det drivor med löv som blir farliga för det blir lövhalka.
 11. När träden skiftar i lejongult, löven övergår i karmosinrött och djupaste orange och himlen lyser så där obarmhärtigt klarblå – ja, då är det knappt att man vill gå in över huvud taget.
 12. När de sprakande löven fallit från träden är den trädgård som ännu inte välsignats med snö mest en brun sörja.
 13. – När skogsindustrin talar om blandade bestånd, då menar man ändå skilda bestånd, där ett bestånd med barr står bredvid ett annat med löv.
 14. Mer löv skulle dramatiskt minska risken för de mest extrema, ostoppbara brandförloppen, men det kan ta 50 år innan skogarna är förändrade.

Löv

Löv kan beskrivas som ”(botanik) blad på träd och buskar; används oftast om färdigvuxna blad eller blad som har fallit”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Löv samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till Löv?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Löv.

Vad är motsatsen till Löv?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Löv.

Vad betyder Löv?

 1. (botanik) blad på träd och buskar; används oftast om färdigvuxna blad eller blad som har fallit

Hur böjs ordet Löv?

 1. Löv
 2. löven
 3. lövens
 4. lövet
 5. lövets
 6. lövs

Hur kan ordet ordet Löv användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet Löv i svenska tidningar?

 1. Coronans tid är ännu inte över när löven börjar torka och skiftar mot rött.
 2. De nedfallna löven och kvistarna blir till ett lager matjord, i skogen kallad förna, där även massvis av döda småkryp attraherar en rad nedbrytande organismer.
 3. Till slut blev det i alla fall några trädgårdsspelningar med Sofia Riedel och gästspel på Alma Löv i Värmland med Nina Persson och Lena Willemark.
 4. – Det är löven som är grundorsaken.
 5. När träden skiftar i lejongult, löven övergår i karmosinrött och djupaste orange och himlen lyser så där obarmhärtigt klarblå – ja, då är det knappt att man vill gå in över huvud taget.
 6. När de sprakande löven fallit från träden är den trädgård som ännu inte välsignats med snö mest en brun sörja.


Mer information om löv och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är blad en synonym till löv. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.