Synonymer till lantbruksuniversitet

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lantbruksuniversitet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till lantbruksuniversitet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till lantbruksuniversitet.

Vad är motsatsen till lantbruksuniversitet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lantbruksuniversitet.

Vad betyder lantbruksuniversitet?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av lantbruksuniversitet.

Hur böjs lantbruksuniversitet?

 1. lantbruksuniversitet

Hur kan ordet lantbruksuniversitet användas?

Det saknas exempel på hur lantbruksuniversitet kan användas.

Hur används ordet lantbruksuniversitet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet lantbruksuniversitet används i vanlig text.

 1. De producerar ju så små mängder, konstaterar professor Anna Rising vid Sveriges lantbruksuniversitet.
 2. Det är några av de arter som kartlades när Svenska botaniska föreningen och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) under valborgshelgen genomförde årets upplaga av Vårkollen.
 3. Professor L Christersson, Sveriges lantbruksuniversitet, anger att förädlade sorter av pil och poppel och nya metoder för plantering, kan producera upp till 50 procent mer än tidigare – upp till 20 ton torr ved per hektar och år.
 4. Om det har gått till så som det ser ut på filmen så är det inte acceptabelt, säger Lotta Berg, veterinär och forskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, som arbetar med slakt– och avlivningsfrågor.
 5. – Jag måste säga att det här är bland det värsta jag sett, säger veterinären Margareta Stéen på Sveriges Lantbruksuniversitet när hon i programmet får ta del av materialet.
 6. Det bröt ut i somras när en professor på Sveriges Lantbruksuniversitet blev intervjuad i lokaltidningen Österlenmagasinet.
 7. – Man kan med ganska liten risk sluta kalka i en tredjedel av de vattendrag där det görs i dag, säger Jens Fölster, forskningsledare på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).
 8. Enligt livsmedelsforskaren Pernilla Tidåker vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) gynnar naturbetesköttet den biologiska mångfalden, rapporterar Vetenskapsradion.
 9. Den har visat goda resultat, enligt forskare på Sveriges Lantbruksuniversitet som i femton år har drivit en rehabiliteringsträdgård som ett ”living lab” för patienter med utmattningssyndrom eller depression.
 10. Det här händer då och då men det var ganska många knepiga saker för jordbrukarna att lösa, säger Nilla Nilsdotter–Linde vid Institutionen för växtproduktionsekologi på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).
 11. – Jag vet inte om de inser att de är ute och cyklar, säger Stefan Jansson, professor emeritus i kulturväxters genetik och förädling vid Sveriges lantbruksuniversitet och ledamot av Kungliga vetenskapsakademien.
 12. Forskare från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) vill ha kameraövervakning av kungsörnar i ett område som omfattar mer än halva Sverige, rapporterar Sveriges Radios P4 Norrbotten.
 13. Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har nu klarlagt några av de mer hårda siffrorna kring husdjuren i Sverige.
 14. Det vill vi ändra på, säger Johanna Deak Sjöman, doktorand vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?