Synonymer till lapptäcke

Lapptäcke kan beskrivas som ”(textilier) täcke som tillverkats genom sammanfogning av mindre tygbitar; (även överfört)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lapptäcke samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till lapptäcke

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till lapptäcke.

Vad är motsatsen till lapptäcke?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lapptäcke.

Vad betyder lapptäcke?

 1. (textilier) täcke som tillverkats genom sammanfogning av mindre tygbitar; (även överfört)

Hur kan ordet lapptäcke användas?

Det saknas exempel på hur lapptäcke kan användas.

Hur används ordet lapptäcke i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet lapptäcke används i vanlig text.

 1. Vi har i dag ett lapptäcke av regelverk, säger han på en pressträff.
 2. Enskilda fastighetsägare känner en stor frustration och rättslöshet inför det lapptäcke av miljölagstiftning och tillämpning som finns i dag.
 3. Medan andra radhusområden över åren utvecklats till lapptäcken över de boendes spretiga smak är allt bevarat, närmast konserverat.
 4. Men olika länder har olika regler för hälsa och säkerhet, du kan ha lokala politiker som lägger sig i, det är ett slags världsomspännande lapptäcke.
 5. För företag skulle mer harmoniserade skatteregler i teorin vara att föredra framför dagens lapptäcke av nationella regler och multilaterala avtal, som skapar stora juridiska problem.
 6. – Landsbygdens grönska, lapptäcket av åkrarna – som verkligen är vackra – de små gulliga byarna, likväl som de stora städerna, de kan verkligen vara imponerande.
 7. Det nuvarande systemet har 27 år på nacken och har enligt många förvandlats till ett lapptäcke av särlösningar.
 8. Och det han grundade var ett diguo, ett kejsardöme, ett imperium, ett lapptäcke av forna småstater och folk, ungefär som romarriket.
 9. I det lapptäcke av allianser som sträcker sig över Mellanöstern är de regionala storspelarna Iran och Saudiarabien inblandade i en rad proxykrig mot varandra.
 10. Ramneks abstrakta hybridmönster ger associationer till allt från lapptäcken och mosaik, till stadsplaner och tidiga datorspel.
 11. Om alla projekt blir av kan Storbritannien bli ett lapptäcke av olika kärnkraftslösningar.
 12. Så där har jag fortsatt att dagdrömma, hela livet mer eller mindre, en dagdröm fogad till en annan dagdröm, till slut ett lapptäcke – jag lärde mig att kliva in och ur drömmarna, lite som jag ville, det finns aldrig något tvångsmässigt över det.
 13. – Vår mångfald, vårt nedärvda lapptäcke, är inte en svaghet.
 14. Han kom just hem från Thailand där han köpt tyger till showen, han jobbar med boken This is it tillsammans med journalisten Christina Kellberg – och så detta stora lapptäcke som just nu växer fram till en jubileumsshow.
 15. Men stiftelsernas övervikt bygger på att deras lapptäcke till ägande hela tiden visar en enad front.
 16. Även om de tyskspråkiga ­folken vid denna tidpunkt var spridda över ett lapptäcke av småstater bands de samman av ett delat språk och de gemensamma traditioner i vilken folksjälen ansågs manifestera sig.
 17. Men enligt Infoworls tester är det fortfarande lite av lapptäcke och verktygen måste förbättras för att arbetet ska flyta helt smärtfritt mellan olika miljöer.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet lapptäcke

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet lapptäcke.

Bild med texten lapptäcke