legal

Synonymer till legal

laglig, legitim, rättslig, tillåten

Motsatsord till legal

illegal

Vad betyder legal?

 1. laglig, legitim
 2. laglig

Exempel på hur legal kan användas

 1. legal abort

Exempel på hur legal används i svenska tidningar

 1. Enligt en nyligen genomförd opinionsundersökning från University of Texas anser 45 procent av invånarna i delstaten att man tar in för många legala immigranter, medan endast 18 procent anser att man tar in för få.
 2. Inom cybersäkerhet kan Secana bidra till allt från hantering av legala krav på organisationen till att genomföra det praktiska arbetet med att införa ett ledningssystem för informationssäkerhet samt utbilda och öva personal och ledning.
 3. ”Antitrustlagarna har kringskurits till att bli ett tekniskt verktyg för att hålla priserna nere”, konstaterar exempelvis Lina Khan, chef för den legala avdelningen vid Open Markets Institute.
 4. – Britterna har klargjort att de inte är nöjda med den texten, men har accepterat att då måste man komma med en annan legalt bindande text.
 5. Det gäller bara legalt spel, inte det illegala.
 6. Och jag tror inte det finns någon större tanke kring Finland eller Sverige, de hade ju tänkt placera huvudkontoret i Danmark men det gick inte av legala skäl.
 7. Den tar upp den legala handeln vilken inte har uppmärksammats på samma sätt som den illegala handeln med elfenben och noshörningshorn.
 8. Alla de tre företagsrepresentanterna är överens om att de föreslagna åtgärderna skulle placera Sverige i framkant när det gäller de legala förutsättningarna för en fortsatt utveckling av självkörande fordon.
 9. Den utredning om självkörande fordon som regeringen mottog i onsdags är en gedigen genomgång av alla tänkbara legala komplikationer som krävs för att introducera självkörande teknik.
 10. Men det har ju också funnits många legala och privata hinder.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av legal

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rättslig en synonym till legal. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är illegal motsatsen till legal.