legalisera

Synonymer till legalisera

lagliggöra

Motsatsord till legalisera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till legalisera.

Vad betyder legalisera?

 1. gör laglig
 2. göra laglig

Exempel på hur legalisera kan användas

 1. förslaget att legalisera narkotika fick hård kritik

Exempel på hur legalisera används i svenska tidningar

 1. Han tvingades göra flera eftergifter åt den mer konservativa falangen inom partiet, däribland i frågan om samkönade äktenskap som kunde legaliseras först efter en folkomröstning.
 2. Vi tror mycket på USA–marknaden och som vi kommunicerade under bokslutsrapporten så räknar vi med ytterligare intäkter från Pennsylvania andra halvåret 2018 som blir den fjärde amerikanske delstaten att legalisera online–spel.
 3. Försöket med att legalisera cannabis i Uruguay inleddes för fyra år sedan när president José Pepe Mujica fick genom en lag om att tillåta odling av cannabis i statlig kontroll.
 4. Så som att legalisera cannabis, att man ska kunna skriva ut det på recept.
 5. Enligt utländska människorättsförkämpar har Kina medvetet stiftat lagar som är vaga för att staten ska kunna legalisera brott mot mänskliga rättigheter med hänvisning till nationell säkerhet.
 6. Nu är den godkänd för privat bruk i alltfler amerikanska delstater, senast folkrika Kalifornien, och i Kanada finns planer på att legalisera marijuana fullt ut 1 juli i år.
 7. Enligt internationella människorättsorganisationer är den manipulerade lagen ett försök från Kina att legalisera brott mot mänskliga rättigheter med hänvisning till nationell säkerhet.
 8. Vid årsskiftet så blev Kalifornien, med knappt 40 miljoner invånare, den senaste i raden av amerikanska delstater att legalisera marijuana för medicinskt bruk.
 9. Sedan allt fler amerikanska delstater, nu senast Kalifornien, legaliserat drogen har marijuanaindex, ett aktieindex för marijuanaaktier, rusat med 192 procent det senaste halvåret, skriver Dagens Industri.
 10. I december 2013 blev Uruguay världens första land att legalisera cannabis för sina invånare.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av legalisera

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lagliggöra en synonym till legalisera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.