legat

Se även ligger.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av legat och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till legat

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till legat.

Motsatsord till legat

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till legat.

Vad betyder legat?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av legat.

Böjningar av legat

 1. legat

Exempel på hur ordet legat kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet legat används i svenska tidningar

 1. – Det är alltså en annan kategori än de som har testats för att de har haft svåra symtom och legat på sjukhus.
 2. Enligt Australiens statistikmyndighet ABS hade arbetslösheten troligtvis legat runt 11,3 procent om man inte hade infört ett statligt lönesubventionssystem som har gjort att människor i högre utsträckning har kunna behålla sina anställningar.
 3. Efter att Telia sålt av sina operatörer i Eurasien har Turkcell varit en sista gnagande tillgång som legat utanför kärnmarknaderna i Norden och Baltikum.
 4. Själv skrev jag min första artikel 1988 om den spensliga ”lilla Hilma” med stora andliga visioner, den ”ockulta målarinnan” vars ”hemliga bilder” legat gömda på en vind i Stockholm.
 5. Katja Morander bjuder på ett leende och avslöjar att hon och den övriga personalen på visningsenheten under den pågående pandemin, då alla visningar har legat nere, har passat på att förkovra sig – om både Ragnar Östberg och huset.
 6. Kostnaderna har dock gått ned kraftigt de senaste åren, och legat på i snitt cirka 3,5 miljoner kronor per år de senaste fyra åren, enligt Ekot.
 7. – På det sättet har e–handeln legat ganska långt efter till exempel bankerna i automatiseringen.
 8. – All deras rädsla, allt det som de oroade sig för och har legat sömnlösa över… Det händer faktiskt, hon är här, hon är i kongressen.
 9. Demokraten Whitmer och president Donald Trump har den senaste tiden legat i luven på varandra eftersom Trump anser att de coronarestriktioner som Michiganguvernören infört är alltför hårda.
 10. Sedan 1934 har dyktankhuset, som är lösningen på veckans Stockholmsgåta, legat på södra Djurgården.
 11. De hade legat i en jackficka och jackan hade hängt i ett olåst skåp på avdelningen.
 12. Antalet bekräftade och nyinskrivna i Region Stockholm har legat stadigt på en hög nivå under de senaste fyra veckorna.
 13. Trogen sina influenser från grekisk mytologi och psykoanalytisk teori (liksom erfarenheten av att själv ha legat på divanen) tecknar Glück henne i hela hennes arketypiska magnitud.
 14. – Det blir en form av belöning när patienter som legat inne på intensivvårdsavdelningen, kommer tillbaka till oss, blir friska och får åka hem.
 15. I en vecka har han varit hemma igen, efter att ha legat utslagen i hemmet i en vecka och sedan tre veckor på Karolinska, som DN tidigare berättat.
 16. Under den senaste veckan har det genomsnittliga antalet avlidna per dag legat på 60 personer.
 17. – Om vi inte hade legat på så mycket hade vi aldrig hunnit ta avsked av henne.
 18. De hade säkert legat inom någon typ av sjukvård i många andra länder.
 19. De senaste månaderna har den siffran legat på runt 450 i veckan, förra veckan var det 200 som sökte asyl och Migrationsverket bedömer att de allra flesta av dem redan befann sig i Sverige.
 20. Det har konsekvent legat på rekordnivåer ibland högre än finanskrisen och hade under torsdagen ökat med 237 procent sedan årsskiftet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till legat är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?