legendar

Synonymer till legendar

legend

Motsatsord till legendar

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till legendar.

Vad betyder legendar?

 1. legend

Exempel på hur legendar används i svenska tidningar

 1. Två legendarer inom svenskt musikliv, Ström och de Wolfe, startade en gång i tiden i Contact, stora i den tidiga proggrörelsen.
 2. Två OS–guld, fem VM–guld och 86 världscupsegrar hann legendaren med innan han lade skidorna på hyllan i slutet av 1980–talet.
 3. Några av hans mest berömda publiceringar handlade om legendaren Muhammad Alis framfart i boxningsringen, Moder Teresas arbete bland fattiga i Calcutta och Neil Armstrongs månlandning.
 4. Bland de fem spelarna som fick flest röster fanns även de svenska legendarerna Nicklas Lidström ( fyra med 5,3 procent) och Mats Sundin ( femma med 4,2 procent).
 5. Listan har några vinnare, men också en tjeckisk amerikan som hyllar en svensk legendar.
 6. Boll kommer då att vara 36 år, 11 månader och 21 dagar – vilket innebär att han slår den svenske legendaren Jan–Ove Waldners tidigare rekord i kategorin "äldsta världsetta".
 7. Tibetansk–kinesiske koreografen Sang Jija har tidigare dansat för och varit assisterande koreograf till legendaren William Forsythe.
 8. "Han är onekligen en av de största legendarerna i hårdrocksgenren och han har skrivit låtar som går till rockhistorien", säger Gröna Lunds ägare Johan Tidstrand i ett pressmeddelande.
 9. – Han är onekligen en av de största legendarerna i hårdrocksgenren och han har skrivit låtar som går till rockhistorien.
 10. På torsdagsmorgonen avslöjades att de tyska legendarerna Kraftwerk kommer att bli ett Havens största affischnamn i sommar.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av legendar

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är legend en synonym till legendar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.