Synonymer till legendar

Vi känner till en synonym till legendar. Ordet legendar är synonymt med legend.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av legendar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till legendar

 1. legend

Vad är motsatsen till legendar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till legendar.

Vad betyder legendar?

 1. legend

Hur böjs legendar?

 1. legendar
 2. legendaren
 3. legendarens
 4. legendarer
 5. legendarerna
 6. legendarers
 7. legendars

Hur kan ordet legendar användas?

Det saknas exempel på hur legendar kan användas.

Hur används ordet legendar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet legendar används i vanlig text.

 1. Redan under ungdomsåren i Stattena upptäcktes Zecira Musovic av Erling Nilsson, en legendar i Rosengårds organisation.
 2. Men att skriva in mig i de spanska historieböckerna bredvid Seve är bara fantastiskt, sade Rahm och syftade på den spanske legendaren och tidigare världsettan Seve Ballesteros.
 3. I natt hyllades den nu 59–årige legendaren genom att få sin tröja hissad i taket.
 4. Han tränade med brittiska, belgiska och amerikanska löpare, och fick bland annat springa ett distanspass med den brittiske legendaren Mo Farah, dubbel OS–medaljör på 5.
 5. Nu har han passerat ännu en legendar.
 6. Två kanadensiska legendarer gjorde upp om guldet i tävlingen.
 7. Det är en idol, en legendar.
 8. Men legendaren följer nu världscupcirkusen noga från sidan.
 9. – Visst, han liknar Zlatan storleksmässigt, men Erling är en pojklagsspelare jämfört med legendaren Zlatan.
 10. Ytterligare tre personer stängs av i fyra år, däribland den estländske legendaren Andrus Veerpalu, pappa till redan avstängde Andreas Veerpalu.
 11. Förutom dem stängs även Algo Kärp, tränaren Mati Alaver och legendaren Andrus Veerpalu av i fyra år.
 12. När Tiger Woods sänkte sista putten på sista hålet kunde han höja vänsterarmen i skyn och behärskat jubla över den historiska segern – 82 vinster på den nordamerikanska proffstouren är en tangering av legendaren Sam Sneads rekord.
 13. Två legendarer inom svenskt musikliv, Ström och de Wolfe, startade en gång i tiden i Contact, stora i den tidiga proggrörelsen.
 14. Två OS–guld, fem VM–guld och 86 världscupsegrar hann legendaren med innan han lade skidorna på hyllan i slutet av 1980–talet.
 15. Några av hans mest berömda publiceringar handlade om legendaren Muhammad Alis framfart i boxningsringen, Moder Teresas arbete bland fattiga i Calcutta och Neil Armstrongs månlandning.
 16. Bland de fem spelarna som fick flest röster fanns även de svenska legendarerna Nicklas Lidström ( fyra med 5,3 procent) och Mats Sundin ( femma med 4,2 procent).
 17. Listan har några vinnare, men också en tjeckisk amerikan som hyllar en svensk legendar.
 18. Boll kommer då att vara 36 år, 11 månader och 21 dagar – vilket innebär att han slår den svenske legendaren Jan–Ove Waldners tidigare rekord i kategorin "äldsta världsetta".
 19. Tibetansk–kinesiske koreografen Sang Jija har tidigare dansat för och varit assisterande koreograf till legendaren William Forsythe.
 20. "Han är onekligen en av de största legendarerna i hårdrocksgenren och han har skrivit låtar som går till rockhistorien", säger Gröna Lunds ägare Johan Tidstrand i ett pressmeddelande.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är legend en synonym till legendar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på legendar