Synonymer till legendarisk

Legendarisk kan bland annat beskrivas som ”som det berättas fantastiska historier (legender) om, berömd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av legendarisk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till legendarisk

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till legendarisk.

Vad är motsatsen till legendarisk?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till legendarisk.

Vad betyder legendarisk?

 1. som det berättas fantastiska historier (legender) om, berömd
 2. sagolik; som det finns många berättelser om

Hur böjs legendarisk?

 1. legendarisk
 2. legendariska
 3. legendariskare
 4. legendariskast
 5. legendariskaste
 6. legendariske
 7. legendariskt

Hur kan ordet legendarisk användas?

Följande exempelmeningar visar hur legendarisk kan användas.

 1. legendariska idrottsmän som Björn Borg och Ingemar Stenmark

Hur används ordet legendarisk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet legendarisk används i vanlig text.

 1. Efter 17 år återförenades skådespelarna i legendariska succéserien Vänner i specialavsnittet The One Where They Get Back Together.
 2. John Henry ”Doc” Holliday var en av den amerikanska ”vilda västerns” legendariska revolvermän.
 3. Plymsnäckorna är döpta efter sin konstruktör, det som av Fritidsbåtsmuseet benämns som ”den legendariska August Plym”.
 4. Beach Boys–männen var fantastiska sångare och duktiga instrumentalister men hade också en formidabel uppbackning av Los Angeles bästa studiomusiker, många från den informella och i dag legendariska konstellation som gick under namnet The Wrecking Crew.
 5. – Det Biden har gjort med Afghanistan är legendariskt.
 6. Den är legendarisk som "frigjøringsbilen", sedan dåvarande kronprins Olav (1903–1991) åkt i den när han kom tillbaka till ett befriat Norge efter andra världskriget.
 7. Två döttrar har han och kanske spelade det roll för det interna utspel han gjorde för några år sedan i den legendariska göteborgsklubben Örgryte IS fotbollsstyrelse.
 8. SVT Nyheter Västs reporter träffade den legendariske skådespelaren på Göteborgs stadsteater 2016 – bara några dagar innan avskedsföreställningen på Göteborgs stadsteater där hans karriär en gång började.
 9. Knappt tio år efter att boken först publicerades förvandlades den till en brittisk filmklassiker i regi av de legendariska parhästarna Michael Powell och Emeric Pressburger.
 10. Den legendariske engelske naturprogramledaren David Attenborough slog ett nytt världsrekord i slutet av september, när han anslöt sig till Instagram och hade fått en miljon följare inom mindre än fem timmar.
 11. Uttalandena om Nelson Mandela ska ha gjorts före Trumps presidenttid, i samband med den legendariske sydafrikanske ledarens död 2013.
 12. New York–baserad operasångare och son till legendariska kompositören Ulf Björlin.
 13. Katalogarian blev ett starkt drama med grymma videobilder signerade den legendariska kvinnofotografen Francesca Woodman.
 14. Det är svarta och vita, unga och gamla, sade Martin Luther King III, son till den legendariske människorättskämpen, till NBC.
 15. I trettio år frontades området av den legendariska gay–porrbutiken Circus of Books, i en ståtlig byggnad.
 16. Vissa av de legendariska caféer som grundades under denna era, som Café Procope i Paris (1686) och Café Florian i Venedig (1720), är ännu drift.
 17. När den mest legendariska matchen i mannaminne till slut var över var vi helt euforiskt utpumpade och bestämde oss för att se om den i o m att vi nu hade den på VHS.
 18. I den legendariska konstteoretikern John Bergers dokumentärserie ”Ways of seeing” från 1972 möter vi en grupp barn.
 19. Den här legendariska iscensättningen är från Glyndebourne 1981.
 20. Den brittiska skådespelaren Lucy Boynton ska spela huvudrollen i en film om den legendariska sångerskan Marianne Faithfull, skriver Pitchfork.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?