Synonymer till lejonparten

Vi känner till 2 synonymer till lejonparten. Ordet lejonparten är en synonym till flertalet och merpart och kan beskrivas som ”största delen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lejonparten samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till lejonparten

 1. flertalet
 2. merpart

Vad är motsatsen till lejonparten?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lejonparten.

Vad betyder lejonparten?

 1. största delen

Hur böjs lejonparten?

 1. lejonparten

Hur kan ordet lejonparten användas?

Följande exempelmeningar visar hur lejonparten kan användas.

 1. managern tog lejonparten av boxarnas gage

Hur används ordet lejonparten i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet lejonparten används i vanlig text.

 1. Fossila bränslen står för lejonparten av de utsläpp som värmer upp planeten – men hittills har det inte funnits några gemensamma statliga åtgärder för att stoppa produktionen av olja och gas.
 2. Men det är pc som står för lejonparten av försäljningen, och det är också där den stora tillväxten sker.
 3. I dag är lejonparten av elektrifierade bilar baserade på traditionella bilar som är optimerade för förbränningsmotorer.
 4. När Harrys mor prinsessan Diana dog i en bilolycka 1997 ärvde sönerna lejonparten av de 13 miljoner pund (162 miljoner kronor) som hon lämnade efter sig.
 5. Microsoft har nyligen avslöjat att lejonparten av de buggar som patchas dessa patch–tisdagar har att göra med felaktig minneshantering, och det är där Microsofts variant av Rust ska komma in i bilden.
 6. I dag måste företagen som driver kärnkraftverk i Sverige täcka kostnader för skador upp till ett par miljarder kronor, men fortfarande är det den svenska staten som står för lejonparten av den ekonomiska risken och därmed skattebetalarna.
 7. Det finns många stora utländska aktörer i Kongo men det är lokala organisationer och kongoleser som gör lejonparten av arbetet.
 8. Statyn står på supportertorget där lejonparten av MFF–supportrar samlas innan matchen.
 9. I dag måste företagen som driver kärnkraftverk i Sverige täcka kostnader för skador upp till ett par miljarder kronor, men fortfarande är det den svenska staten som står för lejonparten av den ekonomiska risken.
 10. Alibaba ligger till stor del bakom att singeldagen har blivit Kinas stora shoppingdag, och står för lejonparten av intäkterna.
 11. Men det är i själva verket de knappt synliga sociala processerna i vardagen som utgör den absoluta lejonparten av det som är integration i praktiken.
 12. Enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien, dödades lejonparten av offren i räder genomförda av ryskt stridsflyg.
 13. Till skillnad från i Sverige, där kärnkraft och vattenkraft står för lejonparten av den energiproduktion som räknas som fossilfri, litar Danmark mest till vinden för sin gröna energi.
 14. Men vi kan ha hur strikt lagstiftning och långa straff som helst så länge lejonparten av alla våldtäkter inte leder till någon rättslig prövning alls.
 15. Ben Gurion, mellan Tel Aviv och Jerusalem, hanterar lejonparten av Israels flygtrafik.
 16. Colorado får lejonparten av spelarna i trejden, och får tillbaka två spelare från vardera Ottawa och Nashville, vid sidan av val i nästa års draft.
 17. De senaste månaderna har jihadisterna förlorat lejonparten av det område, motsvarade Storbritanniens yta, de intog i en uppseendeväckande offensiv 2014 i Syrien och Irak.
 18. Men lejonparten är förhållandevis neutrala, för att inte säga anonyma, i sitt uttryck.
 19. Den absoluta lejonparten av aktierna är alltså uppbunden och handeln på Stockholmsbörsen är mycket begränsad.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är flertalet en synonym till lejonparten. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?