leva

Synonymer till leva

liv

Motsatsord till leva

Vad betyder leva?

 1. (om organismer) vara vid liv
 2. (ålderdomligt) lämna, låta vara kvar; lämna efter sig
 3. rest, lämning

Exempel på hur leva används i svenska tidningar

 1. Och mjölk från kor som bara äter gräs, kvistar och hö, alltså kor som får leva riktiga koliv och beta ute på ängar och i skog, det får man heller inte tag på här i Stockholmstrakten.
 2. – I stort sett lever jag på att föreläsa och ha workshops, och det är jättesvårt att till exempel visa folk origami i en webb–workshop.
 3. Kierkegaard påpekade att livet bara kan förstås baklänges men måste levas framlänges.
 4. Barnen lever fortfarande, men de har placerats tillbaka i dysfunktionella familjer där det finns missbruk och misstankar om våld till exempel.
 5. Berättelsen om ”Circus of Books” är alltså dels ett stycke homosexuell historia, men det är också en ömsint skildring av komplexiteten att leva tillsammans, som en familj.
 6. Känner du press att denna bok måste leva upp till förväntningarna som skapats av det tidigare arbetet?.
 7. Ungefär så lyder en myt som berättas hos en ursprungsbefolkning i Amazonas vid namn Yanomami som lever i ett stort område mellan Venezuela och Brasilien.
 8. Det gör mig arg för att det finns en orättvisa som är utmanande för många att leva i.
 9. En får leva i nuet och blicka framåt i stället för bakåt och vara glad bara man finns till, säger hon nu, tre veckor efter tillfrisknandet.
 10. Det företag som skaffar sig ett Scienced Based Target (SBT) gör det för att veta hur mycket den egna verksamheten måste förändras för att leva upp till Parisavtalets mål om att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av leva

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är liv en synonym till leva. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är dö motsatsen till leva.