Levanten

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Levanten och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Levanten

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Levanten.

Motsatsord till Levanten

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Levanten.

Vad betyder Levanten?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av Levanten.

Exempel på hur ordet Levanten kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Levanten används i svenska tidningar

  1. När IS framryckningar hotade att förverkliga planerna om en islamisk stat i Levanten, så stötte de på en fiende som stod för motsatsen till att vad IS stred för.
  2. Flera utländska regeringar har använt namnet Isil där "L" står för "Levanten", eller Daesh som är en jihadisternas arabisk akronym och som använts nedsättande.
  3. En maktkamp bröt ut som slutade med att Jabhat al–Nusra ställde sig bakom al–Qaida, medan Islamiska staten i Irak utvecklades till Islamiska staten i Irak och Levanten (ISIL eller ISIS).
  4. I april samma år meddelade al–Baghdadi att hans styrkor i Irak och Syrien skulle gå samman under namnet ”Islamiska staten i Irak och Levanten” (Isil).
Ordet Levanten uppdaterades 2019-10-09.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Levanten är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.