levd

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av levd och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till levd

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till levd.

Motsatsord till levd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till levd.

Vad betyder levd?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av levd.

Böjningar av levd

  1. levd

Exempel på hur ordet levd kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet levd används i svenska tidningar

  1. Att det mot alla odds blir så drastiskt och utmanande roligt är för att det är en levd erfarenhet som gestaltas – Kronlöfs är inga medelklasskids som ömmar för någon annans räkning.
  2. Men hon gör det med en sådan skärpa som kommer från levd erfarenhet att romanen får mig att längta efter fler huvudpersoner som är torra bakom öronen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till levd är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.