leve

Leve är synonymt med hurrarop.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av leve och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till leve

hurrarop

Motsatsord till leve

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till leve.

Vad betyder leve?

 1. hurrarop

Böjningar av leve

 1. leve
 2. leven
 3. levena
 4. levenas
 5. levens
 6. leves
 7. levet
 8. levets

Exempel på hur ordet leve kan användas

 1. Ett fyrfaldigt leve för 90-åringen!

Exempel på hur ordet leve används i svenska tidningar

 1. Länge leve Europa, avslutade Ursula von der Leyen.
 2. Ett av barnen berättade efter händelsen direkt för rektorn vad som hade hänt, hen valde då att också prata med levens vårdnadshavare.
 3. Länge leve bildnings­serien! Denna både lärorika och roliga lektion i global kvinnohistoria är ett måste för alla åldrar och kön.
 4. Utanför biografen Amirani i Tblisi hade ett hundratal georgier samlats och ropade bland annat ”Länge leve Georgien” och ”Skäms!”.
 5. Länge leve Kinas magnifika kommunistparti!”.
 6. Länge leve Kommunistpartiet”, lyder den, enligt BBC.
 7. Serien ”Länge leve demokratin” har sändningsstart i morgon och går i tre delar.
 8. Sedan dess har jag träffat riksdagspolitiker, partiledare och folk i näringslivet för en serie dokumentärfilmer som nu börjar visas i SVT – "Länge leve demokratin".
 9. Fyra av tio riksdagsledamöter säger sig vara oroliga för att demokratin i Sverige skulle kunna vara hotad, visar en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av SVT–programmet Länge leve demokratin.
 10. I "Länge leve demokratin" reser Jan Scherman runt i Sverige och träffar politiker, tjänstemän, rådgivare och representanter för näringslivet.
 11. Medan hon fortfarande leve ringde han 112.
 12. Leve massrörelsen, leve gatans parlament!”.
 13. – Länge leve ett diversifierat Europa! dundrade Wenders i Berlinkvällen.
 14. – Kriget är över, länge leve Colombia, länge leve freden, sade chefsförhandlare Iván Márquez efter att Farcs nationella konferens med 200 delegater röstat för att godkänna fredsavtalet och ombilda gerillan till ett politiskt parti.
 15. Openoffice är dött, länge leve Openoffice, kanske man kan säga om hela soppan.
 16. Ungdomarna skulle ­salutera den irakiska flaggan varje morgon samtidigt som ledaren, en baath–tjänsteman skrek ”stå upp” varpå eleverna skulle svara ”Länge leve vår ledare Saddam”.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till leve är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hurrarop en synonym till leve. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.